Népszerű a nyári munka a diákok körében

2019. június 16. 08:51 | Szabó Rita

A statisztikák szerint tavaly körülbelül 300 ezer fiatal dolgozott nyáron. A diákmunkások száma országos viszonylatban nő, Békés megyében azonban lassú mértékben, de csökken a fiatal munkavállalók száma. Ennek ellenére a szakértők azt tapasztalják, hogy a diákok egyre tájékozottabbak és tudatosabbak a munkavállalás szempontjából.

 

 

Az iskolai vakáció alatt általában a diákmunkások száma megnövekszik Békés megyében is. A bérezés munkától függően bruttó 860 és 1200 forint között mozog. Ez azt jelenti, hogy a fiatalok a nyári szezon alatt akár 3-400 000 forintot is kereshetnek.

– Változó, hogy mennyit dolgoznak a diákok: van, aki csak alkalmi munkát keres, van, aki egész nyáron dolgozik. Fontos megjegyezni, hogy nem csak nyári időszakban vannak diákmunkák, hanem egész évben. Nyári időszakban közel 300 főt foglalkoztatunk, szeptembertől-májusig pedig havonta 80-100 főt – tájékoztatott Molnár György, a Meló-Diák Alföldi Iskolaszövetkezet Békés megyei irodavezetője.

Az anyagikon túl számos előnye is van annak, ha valaki fiatalon vállal munkát. A diákok megtapasztalják, hogy milyen a munka világa, amely a későbbiekben a hasznukra válhat. A fiataloknak Békés megyében is számos lehetőségük van. A legkeresettebb foglalkozások a térségben az éttermi, bolti kisegítői pozíciók, a nyomdai munkák, valamint a legnépszerűbbek az irodai adminisztratív feladatok.

További programok »

FEL