Népi építészet a Mini Magyarország makettparkban

2024. március 22. 08:13 | behir.hu

 2024 március 25-től ismét tovább bővül az épületmakettek száma a szarvasi Mini Magyarország makettparkban. Az idén már 11 éves park megnyitása óta évről-évre fejleszt, megújul, kreatív ötletekkel tartja fent látogatói érdeklődését. Az idei lenyűgöző újdonságok sorában a park a magyar népi építészeti stílusokat, falusi életet bemutató épületegyüttesekkel tarkítja a kínálatát.

Az elmúlt években a hazai épületeket erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és őrvidéki makettek követték. Legutóbb a 2023-24-es év fordulójakor az ösküi kerektemplom, a hercegkúti pincesor, a békéscsabai István Malom, a pécsi TV torony és a szatmárcsekei Kölcsey Mauzóleum kapott helyett a makettek között.

Az idei lenyűgöző újdonságok sorában a park a magyar népi építészeti stílusokat, falusi életet bemutató épületegyüttesekkel tarkítja a kínálatát. Így megcsodálhatóak lesznek a balatonfelvidéki Salföld parasztbarokk épületei, Hollókő település világörökségi védettségű házai, az Őrség szeres portái, és Torockó főtere is. Az újdonságok mellett folyamatosan zajlik a meglévő makettek hangzóvá, mozgóvá alakítása, de az év minden napján látogatható Mini Magyarország makettpark környezete is folyamatosan épül, szépül.

Az új mini épületek húsvétkor is megtekinthetők, melyekkel együtt már több mint száz épület makettet és vonat modellt csodálhatnak meg az érdeklődők. A szarvasi Mini Magyarország nem csupán egy makettpark, de olyan élménypark, amelyben kicsiknek és felnőtteknek egyaránt felejthetetlen emlékeket kínál. Ahová jó visszatérni akkor isha nincsenek újdonságok, de különösen, ha vannak…

Galéria

 

forrás: Mini Magyarország Makettpark

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
15:11
FEL