Nemzeti értékeink őrzése a Göndöcsben

2023. március 17. 10:34 | behir.hu

Az Interaktív értéktári élmény-előadás és roll kiállítás-sorozat első rendezvényét szervezték meg csütörtök délután a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum Part utcai kollégiumában.

"Nemzeti Értékekről érthetően, innovatívan, fiatalokkal generációs együttműködésben 2022-2023" címmel szervezte meg a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület csütörtök délután, a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum Part utcai Kollégiumában. 

Az Interaktív értéktári élmény-előadás és roll kiállítás-sorozat első rendezvényén ötven diák és mintegy harminc pedagógus vett részt. 

Az eseményen Kiss József, a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Kónya István, alpolgármester, a Gyulai Települési Értéktár Bizottság elnöke tartott beszédet a Gyulai Települési Értéktáráról.

Győrfi-Tóth Emese, kollégiumi nevelőtanár tájékoztatott arról, hogy a rendezvény megvalóulását fontosnak gondolja, hogy a következő generáció is megiserhesse és becsülje értékeinket. A rendezvény előzményeiről is beszámolt. 

– A Települési Értéktár Bizottság kereste fel intézményünket, miszerint a hungarikumok és a Békés Vármegyei értékek egy pályázati kereteken belül előadás és kiállítás sorozatot rendezett. Ennek első állomása valósulhatott meg csütörtök délután, aho Bagyinszki Zoltán mutatta be közvetlenül, transzparensek segítségével a gyulai értékeket. A következő állomáson pedig egy értéktári séta várható, amelyre nagy szeretettel várjuk a diákokat – fogalmazott Győrfi-Tóth Emese. 

A rendezvény az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg. 

További programok »

FEL