Nemesi Pál kormánybiztossal tárgyalt Görgényi Ernő

2021. szeptember 18. 15:41 | behir

Gyulára látogatott Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos szeptember 17-én.

Görgényi Ernő, Gyula polgármester a kormánybiztossal először a városházán folytatott megbeszélést az önkormányzat fejlesztési terveiről. A Gyulai Hírlap kérdésére elmondta, beszéltek az Airbus-gyár építéséről, a békéscsabai repülőtér fejlesztéséről, a Gyulahús Kft. tervezett üzeméről, valamint az elkerülő és a fürdőváros és Békéscsaba közötti utak felújításáról.

Kiemelte: az egyeztetést követően megbeszélést folytattak az Aqua Hotel, a Park Hotel, a Wellness Hotel Gyula és az Elizabeth Hotel tulajdonosaival, akik egymással, valamint a Gyulai Várfürdővel közös, összehangolt fejlesztési tervvel rendelkeznek, amelyhez szeretnének kormányzati támogatást elnyerni.

Mint mondta, a szállodák jellemzően kapacitásbővítést terveznek, valamint örömét fejezte ki, hogy a tulajdonosok ilyen jól együtt tudnak működni a városban.

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

Gyula

Átadták a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyát

Magyarország nem létezhet sikeres helyi erőközpontok nélkül, a kastélyok és várak megőrzése része kell, hogy legyen a közös nemzeti minimumnak - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyának átadóján szerdán.
2021. október 14. 13:39
FEL