Nemes találkozás

Jótékony cél miatt vonultak fel a ghost motorosok.

Kétszáz motor, több mint negyed millió forint. Jótékonysági motoros felvonulást szervezett a Ghost’s MC Hungary motoros klub a Degré utcai szociális otthon lakói megsegítésére.

Szinte mindenki a motorok közelébe szeretett volna kerülni az otthon lakói közül, mikor megérkeztek a Ghostosok. Sorban álltak, hogy felülhessenek vagy mehessenek egy kört a chopperesekkel. 

A klub tagjai a segítségnyújtás mellett a sztereotípiák leépítésén is dolgoznak a karitatív kezdeményezéssel. Kiss János,Ghost’s MC motoros klub vezetője elmondta, hogy több, mint tíz évvel ezelőtt szervezték meg az első gyűjtést. Kezdetben nagyjából harmincan vettek részt. Évről-évre egyre többen érkeznek a felvonulásra.

Krizsán Jánosné, a Békés Megyei Szociális, és Gyermekvédelmi Központ általános igazgató-helyettese elmondta, hogy a lakók már az éve elején kérdezgetik az ápolókat, hogy mikor érkeznek a motorosok. Izgalommal várják őket. Hetekig ez az esemény szolgáltataja a beszédtémát a központban. A Degré utcai intézményben évek óta működik szociális foglalkoztatás. Az itt készült termékeket a motorosok megvásárolhatták az otthon előtt felállított rögtönzött vásáron.

A nap végére 256.000 Ft. gyűlt össze az adományokból a szelíd motorosoknak köszönhetően, amit kirándulásra, táboroztatásra, étkeztetésre és fagyizásra is szánnak a vezetők.  

Megosztás: