Nem vallottak szégyent a BRSE fiataljai Mariborban

2023. január 26. 20:18 | behir

Végéhez ért a BRSE számára a MEVZA-kupa alapszakasza. Az utolsó mérkőzést Mariborban játszották a házigazda Nova KBM Branik ellen csütörtökön.

A csabai csapat már biztosította helyét a legjobb négy között, a hazaiaknak viszont ez még nem jött össze, így számukra komoly téttel bírt az összecsapás, ráadásul nekik is ez volt a zárómeccsük. Tóth Gábor vezető edző azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat a kezdőben, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, hiszen a csabaiaknak 48 órán belül ez volt a harmadik mérkőzésük.

A klub tudósításából kiderül: a fiatalos összeállítás ellenére eleinte nem volt meg az összhang a pályán, 4:0-s szlovén vezetésnél időt kért a vezetőedző. Lia Mosher szerezte az első csabai pontot egy centertámadásból, majd Tuska Brigitta is bemutatott egy jó ütést, ekkora azonban már tetemes előnyt rakott össze a Maribor, 10:2-nél újabb vendég timeout következett. Ez már varázsütésként hatott, ugyanis 5:0-ás sorozattal tért vissza a BRSE a pályára. Ezzel azonban sikerült felpaprikázni a Branikot, amely egy 8:1-es rohammal válaszolt. Az első játszma a pontcsokrokról szólt, és a házigazdák ezekből többet, valamint hosszabbakat tudtak felmutatni, így végül 12 ponttal nyerték a szettet.

A második felvonásban nem tette meg ellenfelének a BRSE azt a szívességet, hogy rögtön a legelején elengedjék őket: noha a Maribor járt előrébb, végig látótávolságon belül maradt. 6:5-nél fokozták a tempót a szlovénok és megléptek öttel, de Tuska nyitásaival hamar visszazárkózott a vendég csapat, majd Szatmári Lilla is előrukkolt egy jó szériával, sőt Glemboczki Zóra bombájával 15:15-nél egyenlített. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrában azonban előjött a rutinbeli különbség, és 20:19 után egy 5:1-es rohanással lezárták a szettet a mariboriak.

A harmadik játékrész elején is közel volt egymáshoz a két csapat,a BRSE nem hagyta 3 fölé kúszni a különbséget. Ez egészen 14:10-ig történt így, Tóth Gábor pedig azonnal közbelépett, még mielőtt elúszna a játszma. Sikerült stabilizálni a játékot, ám csak ideig-óráig, úgyhogy kisvártatva újabb békéscsabai időkérés következett. A vendégek hátránya 4-5 pont körül állandósult, de a végjátékot ismét a szlovén csapat együttes bírta jobban, a hét meccslabdájukból pedig az elsőt értékesítették, ezzel behúzták a számukra rendkívül fontos három pontot.

A BRSE négy győzelemmel és két vereséggel, összesen 12 ponttal zárta az alapszakaszt, amellyel továbbra is vezeti a tabellát, azonban a Mladost, a Prometey és a Calcit is kevesebb mérkőzést játszott, így még nem lehet eredményt hirdetni. Az viszont már biztos, hogy a csabaiak ott lesznek az elődöntőben.

- A rotáció szempontjából fontos volt, hogy ma pihenjenek a kezdők, éppen ezért az utánpótlásból szerepeltettünk játékosokat ezen a találkozón. Nem vallottak szégyent, de ez még természetesen nem az ő szintjük. Lia Mosher és Glemboczki Zóra is jól játszott, amire a későbbiekben tudunk építkezni, hiszen kell, hogy ők is megkapják a megfelelő meccsterhelést és így frissen tudunk nekivágni a nagyon fontos Balatonfüred elleni találkozónak - fogalmazott Tóth Gábor vezetőedző.

A szlovén csapat vezetőedzője is elégedett az eredménnyel.

- Tudjuk, hogy nem a legerősebb összeállításában játszott a Békéscsaba, de mi csak azzal foglalkoztunk, hogy nyerjünk. Remélem, ezzel megcsípünk egy helyet a legjobb négyben. Nem vagyok elégedett, örültem volna, ha a BRSE első csapata ellen játszhatunk, de tudjuk, hogy most nagyon sűrű a programjuk, megértem a döntésüket mondta Bruno Najdic.

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL