Nem született meglepetés

2016. szeptember 26. 09:09 | behir.hu

A Csurgó elleni vereséget követően a Tatabányát sem tudta meglepni az orosházi együttes. A férfi kézilabda NB I 3. fordulójában 33-26-ra nyertek a vendégek az Eötvös Sportcsarnokban.

Orosházi FKSE-Linamar – Grundfos Tatabánya 26-33 (12-19)
NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 350 néző. Vezette: Bacs, Bóna.
Orosháza: Miklós – Komporály 1, Morva, Levy 3, Milas 3, Antal, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Ferenczi 4, Z. Radojevic 2, Markoski 6, Buday, Németh G. 1, Knezevic, Tárkányi 2, Pásztor 1. Edző: Vladan Jordovic. Tatabánya: TÓTH M. – Pásztor Á. 2 (2), GRIGORAS 8, VRANJES 2, Szöllősi B. 2, ILYÉS 4, Dénes. Cs.: Sipos, Szöllősi Sz. 4, Harsányi 1, Juhász 2, Bozovic 4, Leimeter 4 (2). Vezetőedző: Vladan Matic.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 5/4.

Két vendéggóllal kezdődött a találkozó, amire egy kínai figurás találattal válaszoltak a hazaiak. Borzasztó erős, magas falat épített fel védelemben a Tatabánya, Vranjes, Sipos, Ilyés kivétel nélkül két méter körüli játékosok, nem volt könnyű dolga a orosházi csapatnak támadásban. Védelemben sem, mert Vranjesre sorra tolták a labdákat, ha pedig ketten védekeztek rajta, akkor vagy Ilyés vagy Szöllősi jutott lövőhelyzethez. Mindennek ellenére a tizedik percben némi meglepetésre 5–3-re vezetett a hazai csapat. A Tatabánya aztán a 10. perc után rendezte a sorokat, felzárkózott, sőt a vezetést is átvette a sztárokkal teletűzdelt vendégalakulat. Ebben jelentős szerepet vállalt a kitűnően védő Tóth Mihály, míg a hazai kapusokról sajnos ezt nem lehetett elmondani. Pillanatok alatt mínusz négy lett Békés megyei szempontból, támadásban nemigen tudták megjátszani a beállónkat, több hibát is elkövettek, így egyre távolodott ez ellenfél. Ráadásul a félidő utolsó másodpercében még kaptak egyet. Hétgólos vendégvezetésnél mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő első találatát a vendéglátók szerezték, mégpedig emberhátrányból. A büntetőket ma sem tudták értékesíteni az orosháziak, ezen a mérkőzésen is kimaradt mindkét hazai hetes csakúgy, mint szerdán a Csurgó ellen. A félidő elején szinte csak Ferenczi tudtaa a léápést tartani, míg a másik oldalon rendre megtalálták azt a játékost, aki szabadon lőhetett. Ezzel együtt tartották az orosháziak a félidei mínusz hetet. Sőt, egyes periódusokban még kisebb zárkózásokra is futotta a csapat erejéből. A mérkőzés vége felé Miklós Gergő is magára talált a kapuban, de komolyabb zárkózásra már nem futotta az időből. Ismét egy utolsó másodperces gól született a találkozó végén, de ezt most a változatosság kedvéért a hazaiak lőtték. 

Vladan Jordovic: Ugyanazokat a hullámvölgyeket produkálta a csapat, mint a Csurgó ellen, ezzel együtt továbbra is az a feladatunk, hogy itt a bajnokság legnehezebb részében a lehető legjobban játszunk. És várjuk azt a részt, amikor majd hozzánk hasonló erejű csapatok ellen mutathatjuk meg a tudásunkat.

Vladan Matic: Jóval erősebb kerettel és más célokkal rendelkezünk, mint Orosháza, ma este kijött a két csapat közti különbség. Ugyanakkor gratulálok a hazai csapatnak és Jordovic mesternek, mert szép kézilabdát láthatott a közönség ma este.

Forrás: ofkse.hu

FEL