Nem spórolnak a kilométerekkel: 24 órán keresztül úsznak Szarvason

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a szarvasi 24 órás váltóúszást. A házigazda klub folyamatosan várja az úszni vágyók jelentkezését.

A szervezők a váltóúszásra jelentkezőket legalább 15 perces időközökre várják, a nevezés ezúttal is ingyenes – hívja fel a figyelmet az eseményre a Szarvasi Úszó, Vízilabda és Szabadidő Egyesület. A várakozások szerint a helyi úszók mellett a korábbi évekhez hasonlóan vidéki indulók is érkeznek a programra. Jelentkezni Gácsi Ágnes edzőnél, úszómesternél lehet személyesen a fürdőben, vagy telefonon (30/994-7466).

A váltóra csapatok jelentkezését is várják, 2-6 versenyzőt felvonultató együttesek csatlakozhatnak a sportos programhoz.

2017-ben a leghosszabb egyéni távot dr. Rentka László – a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke, a mindennapokban szemész szakorvos – teljesítette, aki szinte a teljes versenyidőt kihasználva, 24 óra alatt kereken 64 000 métert úszott. Ez az eddigi szarvasi versenyek abszolút egyéni rekordja.

A legfiatalabb versenyző a 4 éves Juhos Lara volt, aki 250 métert úszott. Hozzá kell tenni, hogy két testvére Mira és Liza 550, illetve 750 métert teljesített.

A szépkorúak közül a 75 esztendős Klenk Józsefné 1100 méterrel fejezte be a versenyt, elnyerve ezzel a legidősebb versenyzőnek ítélt vitamincsomagot. A legfiatalabb úszók közül a 7 éves Ardai Virág 7500 (!) méteres teljesítményével a rendezők különdíját érdemelte ki.

A csapatok versenyét a Szlovák Általános Iskola nyerte 28 úszójuk összesen 187 300 métert tett meg 24 óra alatt. Elismerésre méltó a Debreceni Senior csapat teljesítménye: mindössze hat úszóval 171 850 métert teljesített.

 

Megosztás:

Címke: , , ,