Nem sikerült a bravúr

2016. április 12. 17:53 | behir.hu

2-0-ás hátrányból kezdte a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata az Újpest ellen. A viharsarkiak ugyan a hátrány felét ledolgozták, de a második játékrész közepén Nemanja Andric egyenlített, így eldőlt az elődöntő.

Békéscsaba-Újpest 1-1 (1-0)
Békéscsaba, 659 néző. Vezette: Szabó Zs.
Békéscsaba: Poleksic – Bényei, Vaskó, Damjanovic (Hudák 83.), Fabio – Birtalan, Spitzmüller, Takács (Fehér 70.), Laczkó (Piermayr 61.) – Punosevac, Paukner. Vezetőedző: Zoran Spisljak
Újpest: Balajcza – Heris, Kecskés, Litauszki, Kálnoki Kis – Sankovic, Cseke - Balázs (Hazard 54.), Diarra (Filkor 81.), Andric – Lencse (Kabát 72.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

G: Birtalan (35.) ill. Andric (65.)

Az első találkozón Lencse László két gólja döntött a fővárosiak javára, aki ezúttal is ott volt az előny megőrzését megcélzó újpestiek kezdőjében. Elsőként a vendégtáborból hangzott fel a „Hajrá, Lilák!” felkiáltás, de az első negyedóra ennek ellenére csendesen telt el. A 21. percben közel járt a vezetéshez a Csaba, de Matus Paukner gólját érvénytelenítette Szabó Zsolt játékvezető. A sajtópáholyban kiderült, jogos volt az ítélet, Vaskó Tamás maradt lesen. Az első félóra végén Bratislav Punosevac került helyzetbe, azonban Föld körüli pályára indította a labdát... A 35. percben már Szabó Zsolt is középkezdést mutatott: a lefejelt labdát Laczkó még nem találta el, de ez volt a gólpassz, Birtalan Botond a csabai szurkolók örömére megtalálta a góllövő cipőjét és 8 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A 43. percben ziccert hibázott az Újpest: Cseke Benjámin már mindenkit elfektetett, Damjanovic azonban a gólvonalról mentett. Az első félidő után a hátrány felét ledolgozta a csabai gárda.

A második játékrész elején helyzeteket ugyan nem láthattunk, de a szurkolók révén újra azt érezhette az ember egy kicsit, hogy sportrendezvényen van. Az 58. percben megduplázhatták volna vezetésüket a hazai lila-fehérek: Paukner lépett ki a védők közül, egy csel után lőtt, azonban a labda elkerülte a jobb alsó sarokba, miközben Punosevac sem tudott beleszúrni a labdába a hosszú oldalon. 2-0 helyett jött az egyenlítés: a 65. percben Nemanja Andric használta ki a hazai védők hibáját és 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). Hét perccel később Andric távolról is megpróbálta, 25 méteres löketét Poleksic fölé tolta. A folytatásban jöttek a cserék mindkét oldalon, a csabaiak ugyan mentek előre, de igazán már nem hittek a továbbjutásban, hiszen ehhez már három gólt kellett volna szerezni… A hajrában inkább már a lefújást várták a csapatok, hiszen a nagy kérdések addigra már eldőltek.

Az Újpest 3-1-es összesítéssel jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a Ferencvárossal vagy a Debrecennel játszik majd.

FEL