Nem mindenkinek ajánlott a napozás

2019. június 12. 17:45 | behir

Vannak, akiknek egyáltalán nem ajánlott a napon tartózkodni – erre hívta fel a figyelmet Nagy Éva bőrgyógyász az M1-en. A gyerekek bőrét különösen védeni kell a számukra kifejlesztett fényvédő krémekkel. A világos bőrűeknek magas faktorszámú naptejet érdemes használniuk, azoknak viszont, akiknek sok anyajegyük van, egyáltalán nem ajánlják a napozást – hangzott el az M1 Híradójában.
 
Nagy Éva bőrgyógyász felhívta a figyelmet: akinek sok anyajegye van, mindenképp forduljon bőrgyógyászhoz, és évente ellenőriztesse azokat.

Mint mondta, 50 vagy még több anyajegynél semmiképp sem javasolt a napozni, csak megfelelő fényvédő krémmel, amellyel a folyamatos hatás érdekében kétóránként be kell kenni a testet.

Azoknak az embereknek, akik folyamatosan gyógyszert szednek, a szakértő azt tanácsolta: azok fényérzékenységéről kérjék ki orvosuk véleményét.

Szerda éjféltől hőségriasztás lépett életbe az ország területén.

 

Forrás: hirado.hu

További programok »

Itthon

Magasabb béreket és biztonságosabb közlekedést is jelenthet az új út

Októberben adhatják át az M44-es első ütemében megvalósuló Kondoros–Tiszakürt közötti 62 kilométeres szakaszt. A gyorsforgalmi út Békés megye egyik legfontosabb beruházása. Várhatóan 2020-as befejezésével, egy órával rövidül majd a Budapest–Békéscsaba közötti utazási távolság. Fellendülő gazdasági életet, magasabb béreket és biztonságosabb közlekedést remélnek az úttól a térség lakói.
09:47
FEL