Nem mindenhol volt bonyodalommentes a választás

2019. október 14. 20:57 | Sipos Gábor

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyéstán 30 napon belül megismétlik az önkormányzati választást: fiktív lakcímmel rendelkező szavazók miatt nem valós az eredmény - közölte Fürjesné Jadlóczki Dóra, a helyi választási iroda vezetője

Az irodavezető tájékoztatása szerint a településen 27-en voltak a választói névjegyzékben, de ez a szám rövid időn belül 98-ra emelkedett. A betelepülőkről kiderült, hogy "nem valós lakcímmel rendelkeznek", így valójában nem is voksolhattak volna - fűzte hozzá. A jegyző elmondta azt is: nem időközi, hanem megismételt választást tartanak a faluban, az esetet pedig kivizsgálják.

Nyéstán négy független polgármesterjelölt indult a posztért. Az MTI azért kereste meg a helyi választási iroda vezetőjét, mert ez volt az egyetlen település, amelynek választási eredményeiről a választási iroda a vasárnapi voksolás után nem közölt adatokat.

Forrás: MTI

További programok »

Politika

"Zöld kezdeményezés" átadták az együttműködési fasort

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program egy újabb sikeres évet tudhat maga mögött. A "Zöld kezdeményezés" című éves rendezvény során fákat ültettek a fenntarthatóság jegyében a felek, a határ mindkét oldalán.
2019. november 12. 18:40
FEL