Nem ment az üzlet, többször is anyósától lopott a vállalkozó

2023. május 19. 11:47 | behir.hu

Jelentős értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt a Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján 2 év időtartamú 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt előkészítő ülésén a Szeghalmi Járásbíróság egy büntetett előéletű 29 éves dévaványai illetőségű, de vésztői tartózkodási helyű férfit, aki az anyósát lopta meg.

 A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét, illetőleg kötelezte az eljárás során felmerült, közel 75.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős.

A férfi, mint családtag tudomással bírt arról, hogy anyósa hol tartja a háza bejárati ajtajának a kulcsát. A férfi ezt kihasználva 2022. első felétől 2022 decemberéig rokonai távollétében is rendszeresen bejárt anyósa vésztői házába. Ezen időszak alatt összesen több mint 5.500.000.-Ft készpénzt és közel 260.000.-Ft értékben különböző arany ékszereket vett el a ház hálószoba és nappali helyiségeiből. A férfi a lopott dolgokat a saját és a felesége megélhetésére fordította, illetőleg abból finanszírozta a vállalkozásaik költségeit, mivel vállalkozásaik nem termeltek elegendő nyereséget. Az okozott kárt a férfi szülei a nyomozás befejezését követően, a vádemelést megelőzően néhány nappal maradéktalanul megtérítették, az összeget átutalták a sértett folyószámlájára.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL