Négyszáz kvalifikált versenyző érkezik Gyulára

Egy hét múlva kezdődik az erőemelő és fekvenyomó Európa-bajnokság a fürdővárosban. 

Gyulán rendezik meg jövő hét végén az erőemelő és fekvenyomó Európa-bajnokságot. A sportág színe java méri össze tudását és felkészültségét a több napos rendezvényen, amelyre már most több mint 400-an kvalifikálták magukat. 

Süli Kitti is indul a megmérettetésen. A versenyzőt elkísértük az egyik edzésére. – Nagyon reméljük, hogy Európa-bajnok leszek! Erőemelésben fogok indulni, illetve 56 kilóban most junior korcsoportban. És egyelőre minden kezdő fogásom világrekord, úgyhogy ezt szeretnénk maximálisan megdönteni.

A bajnoksággal kapcsolatos sajtótájékoztatón Gyula alpolgármestere, Kónya István arról beszélt, meg próbálnak megragadni minden olyan lehetőséget, amely előttük áll, nemzetközi versenyek megszervezésére. – És be tudjuk mutatni, hogy valójában mitől Gyula az ami a Dél-alföld legismertebb turisztikai központja. Azt gondolom, hogy ez a jövő heti kiváló alkalom lesz arra, hogy a városunkba érkező külföldi versenyzők, csapatok, csapattagok  megismerhessék városunkat, megismerhessék egyáltalán Békés megyét és nagyon bízunk benne, hogy visszatérő vendégként tudjuk őket köszönteni legközelebb is.

A szervező gárda már a tavalyi évben is bizonyított, akkor is egy sikeres versenyt hívott életre, sőt már világkupát is rendeztek. A mostani megmérettetés előtt, pedig már Szerencs városát le kellett győzzék a rendezés jogáért és nyolc egy arányban nyertek is. –  Még ekkora létszám azért nem volt. Egyedül Oroszországban, de az az ország magáért beszél, hogy mekkora. De ott sem azt mondom, hogy nagyságrendekkel mert körülbelül ott 600 induló volt, itt meg 400 fölött vagyunk már és azért kis ország vagyunk – fogalmazott Süli Tibor versenyigazgató

A magas rangú, színvonalas erőemelő euróba bajnokságot a gyulai sportcsarnokban tartják, ahol még felújítási munkákat is végeztek. Festettek a csarnokba, korszerűsítették az öltözőket és a küzdő teret. Kertes István, a Gyulasport Kft. ügyvezetője: – Nagy szerencsénkre ugye a társasági adónkból ez a látvány csapat sportágak támogatása. Van lehetőségünk arra, hogy fejlesszük a csarnokot, ami 1994 óta nagyobb összegű felújítást nem látott.

Az erőemelő és fekvenyomó Európa-bajnokság a város sportturizmusának fejlődése érdekében lesz megrendezve június 15-18. között. A rendezvényre Európa számos országából érkeznek versenyzők.

Horváth Szabolcs 

Megosztás:

Címke: , , , ,