Négykerekű bankfiók – Új szolgáltatás a Takarékbanktól

Pénzkiadó automatával felszerelt mozgó bankfióknak kialakított kisbuszt vezet be a Takarék-csoport. Az új szolgáltatással a jövő héttől az ország bármely pontján elérhetővé teszi a takarékok által nyújtott termékeket és szolgáltatásokat – jelentette be a Takarékbank.

A buszok a települések központi helyeire vagy akár az ügyfél lakóhelyére is elmennek, a járműveken a hagyományos bankfiókokhoz hasonlóan elérhetők a termékek, így a személyi kölcsön, a családi otthonteremtési kedvezmény vagy a vállalkozói hitel, továbbá lehetőség lesz folyószámlát kezelni és pénzt befektetni, valamint készpénzt felvenni. A Takarékbank közleménye hangsúlyozza, hogy a kisbusz minden szempontból megfelel a bankbiztonsági szabályoknak.

A Takarékbank az új szolgáltatás bevezetését azzal indokolta, hogy szemben a kereskedelmi bankokkal, a takarékok ügyfélkörében még mindig sok magánszemély vagy vállalkozó igényli a személyes ügyintézést. Az utazó bank ezenkívül azoknak is megoldást jelenthet, akik olyan távoli településeken élnek, ahol egyetlen bankfiók sem működik, és a legközelebbi kirendeltség kilométerekre található. Szintén népszerű lehet a mozgó bankfiók a kisebb települések idősebb és fiatalabb lakosainak, vállalkozóinak és önkormányzatainak körében.

– A takarékok közel annyi bankfiókot üzemeltetnek, mint az összes többi bank együttvéve. Ezzel a szolgáltatással még egy lépéssel közelebb kerülünk az ügyfeleinkhez – mondta Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az újszerű szolgáltatással a Takarék-csoport vélhetően a legfőbb célcsoportjának számító vidéki ügyfeleknek igyekszik továbbra is biztosítani a megfelelő banki szolgáltatást, ami a takarékszövetkezeti integráció átalakításai miatt elérhető bankfiók nélkül maradóknak lehet kényelmi szolgáltatás.

Tavasszal jelentették be, hogy év végéig 52 takarékszövetkezet szándékozik egyesülni, ezzel létrehozva 12 tőkeerős és mérethatékony szövetkezeti hitelintézetet. A Magyar Idők  beszámolt arról is hogy, ezzel egy időben párhuzamosságokat is kiküszöbölnek, ami a gyakorlatban fiókok bezárását jelenti, azonban ezek elsősorban nagyobb településeket érintenek.

 

Forrás: Magyar Idők

Megosztás:

Címke: , , ,