Négy nap tele kolbásszal, sztárokkal

2016. július 11. 06:37 | behir.hu

Mióta napvilágot látott, hogy a Thomas Anders fémjelezte Modern Talking Band koncertezik idén október 30-án, a jubileumi, 20. Csabai Kolbászfesztiválon, égnek a vonalak, az internetes és a Facebookos elérhetőségek a szervezőknél, mindenki látni és hallani akarja a sztárokat. Közben pedig kolbászt enni sütve, füstölve, töltött káposzta előtt és után, jó borokat, söröket hörpinteni az ételekre, egy kicsit csapatni pálinkával. Szóval, jól szórakozni, kikapcsolódni.

Bár óriási az érdeklődés a fesztivál, a Modern Talking Band koncertje, a kolbásztöltő versenyek iránt, (még) senki nem késett le semmiről. Ugyanakkor Hégelyné Győrfi Ilona, a Csabai Kolbászfesztivál programigazgatója elmondta, az október 29-ei, szombati gyúróversenyre már a Mokry-sátor és a sportcsarnok betelt. Hétszázötven csapatot tudnak fogadni, még a Csabagyöngye és a Rábai Miklós sátorban vannak szabad asztalok.  

És ha már sátrak, a Modern Talking Band, a világsztárok október 30-án a négyezer m2-es Mokry-sátorban lépnek színpadra, de kivetítőkön keresztül a másik és két sátorban is ott lesznek Thomas Andersék.

A Modern Talking Band az első bejelentett sztárja az idei, október 28­–31. közötti Csabai Kolbászfesztiválnak, de mellettük a négy nap alatt nagyon sokan lépnek fel, naponta 2–3 élő koncertet rendeznek, odafigyelve arra, hogy minden korosztályt kiszolgáljanak. A Sausage- Party-t idén is megrendezik a fesztivál mind a négy napján, de ugyanígy a retroérzés is jelen lesz minden napon.

Hégelyné Győrfi Ilona érzékletes számokkal is szolgált. Az idei Csabai Kolbászfesztivált összesen 40 ezer négyzetméteres területen rendezik meg a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban és környezetében. A négy nap alatt összesen 100-110 ezer látogatóra számítanak. Ezernél jóval több csapat versenyez, a nyitónapon, október 28-án 200–250 gárda a fiatalok töltőversenyén, a szombati gyúróversenyen 750 csapat, ezt követi a vasárnapi nyugdíjas, nagycsaládos, civil szervezetek általi kolbásztöltőverseny, majd az október 31-ei, hétfői Krajcsó Pál Kolbászkészítő Emlékverseny, valamint a töltöttkáposzta-főző verseny.

És hogy hétfőn is lesznek versenyszámok, még akkor is dübörög majd a fesztivál? Éppen azért választották a szervezők ezt az időpontot, mert hosszú hétvégéről van szó, október 31-e, hétfő a másnapi mindenszentek miatti összevonás miatt munkaszüneti nap.

A Csabai Kolbászfesztivál elmúlt évi programjait visszaidézve, az idei előzetes programot látva egy biztos: szünetmentes pillanat október 28–31. között, a négy nap során biztosan nem lesz. 

forrás:www.csabaikolbaszfesztival.hu

 

FEL