Négy közlekedési baleset a megyében

Békés megyében 2018. március 17-én három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Békéscsabán, az Andrássy út és a Kazinczy utca kereszteződésében, 14 óra körül személygépkocsi kerékpárossal ütközött, a kerékpáros könnyű sérülést szenvedett. Szarvason, a Szabadság úton, 18 óra 15 perc körül egy tehergépkocsi elsodort egy gyalogost, aki súlyosan megsérült. A nő, aki a gyanú szerint ittas volt, úgy lépett le az úttestre, hogy nem várta meg, míg a teherautó elmegy előtte. Békés külterületén, 18 óra 30 perc körül egy személygépkocsi vezetője kocsijával árokba hajtott és könnyebben megsérült.

A Nagyszénás és Gádoros közötti úton, 2018. március 18-án, 3 óra 15 perckor egy személygépkocsi vezetője az autója elé ugró nyúl miatt elrántotta a kormányt. A jármű megcsúszott és nekiütközött egy villanyoszlopnak. A balesetben ketten könnyű sérülést szenvedtek.

A téli időjárásra tekintettel a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen! A gépjárművezetők ne az adott útszakaszon megengedetthez, hanem az útviszonyokhoz igazítsák haladási sebességüket. Tartsanak nagyobb követési távolságot, figyeljenek a gyalogosokra és a kerékpárosokra. Ha kikerülik, megelőzik őket, tartsanak nagyobb oldaltávolságot! A gyalogosoknak, kerékpárosoknak is számítaniuk kell arra, hogy a csúszós utakon a járművek féktávolsága megnő. Csak akkor lépjenek le az úttestre, ha biztonságosan át tudnak kelni az úton!

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: , , ,