Négy góllal nyert a Békés a sereghajtó Ózd otthonában

2023. december 3. 07:24 | Kovács Dávid

Az Optimum Solar-Békési FKC 30–26-ra nyert a nyeretlen ÓAM-Ózdi KC ellen idegenben a férfi kézilabda NB I/B 13. fordulójában.

Padla József együttese az előző körben némi meglepetésre nyolc találattal kikapott az alsóházba tartozó Tatai AC ellen, így mindenképpen javítani szeretett volna. Ennek ellenére nem sikerült a kezdés: a 3. percben Rozner Kevin már három gólra növelte a hazai előnyt. A vendégek gyorsan észbe kaptak, Laufer Gábor révén fordítottak, majd Haszilló Gergő gólja után már a hazaiak mestere kért időt (6–8). A folytatásban ugyan többnyire a békésiek jártak előrébb, de leszakítani nem tudták ellenfelüket, a félidő végén Mezei Richárd Bendegúz időntúli hetese kellett az egygólos vezetéshez (14–15).

A második játékrész első tíz perce a vendégeknek sikerült jobban, Haszilló gólja után alakult ki az addigi legnagyobb különbség (17–21). A Békés ezt követően folyamatosan őrizte magabiztos vezetését, az utolsó kilenc perc is ekkora differenciánál kezdődtek (21–25). A hajrában már csak a számszerű eredmény volt a kérdés, Padla József csapata Mezei kilenc és Laufer hét góljával 30–26-ra diadalmaskodott.

A Békés nyolcadik sikerét aratta a bajnokságban és 17 ponttal feljött az 5. helyre a vereséget szenvedő OTP Bank-Pick Szeged U21-es együttesét. A csapat december 9-én az azonos pontszámmal álló Mezőkövesd otthonában lép pályára.

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL