Négy fegyvert és több, mint ezer lőszert rejtegettek

2019. január 22. 08:00 | behir

Nagyszénáson és Orosházán fegyvereket és lőszereket találtak a rendőrök két férfinál. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

 Négy fegyvert és 1225 lőszert foglaltak le a rendőrök egy nagyszénási és egy orosházi férfitól  május 17-én. A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának jelzése alapján, az igazgatóság munkatársaival együtt tartottak házkutatást Nagyszénáson, egy illegálisan működő autószerelő műhelyben, ami egy lakóházhoz tartozó garázs volt. A pénzügyőrök és a revizorok egy jól felszerelt autójavító műhelyt találtak, ahol szerelőakna, szerszámok, emelőpad, ipari fúró és gépi emelő is volt.

A rendőrök pedig egy távcsöves puskát, egy flóbert pisztolyt és lőszereket foglaltak le a műhelyben. Az 56 éves nagyszénási férfi kihallgatásán azt állította, hogy a puskát és a lőszereket egyik orosházi ismerőse vitte el hozzá, aki arra kérte, hogy tárolja azokat. A rendőrök a 60 éves orosházi férfi lakóházát és annak melléképületeit is átkutatták. A házhoz tartozó műhelyben két fegyvert, lőszereket és a fegyverek szereléséhez, átalakításához használható szerszámokat, gépeket, találtak. A fegyverek tartására egyik férfinak sem volt engedélye.

Mindkét férfi ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait január 21-én továbbította az ügyészségre.

Fotó: police.hu

További programok »

FEL