Ne vásárolj semmit! Játsszunk együtt a Földért!

2021. november 25. 12:45 | behir

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház a föld védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet.

November utolsó pénteke a túlzott fogyasztás veszélyeire hívja fel a figyelmet. A kezdeményezés oka, hogy sokszor valós szükségleteinken messze felül vásárolunk. A megvásárolt dolgok vagy otthon halmozódnak, vagy rövid úton a kukában kötnek ki. A Ne vásárolj semmit! nap a túlfogyasztás elleni jelképes tiltakozásunk, amikor az egész évre jellemző vásárlási, fogyasztási szokásainkat is átgondolhatjuk és stratégiát válthatunk.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez és Zöld mesék programsorozatának következő lépésével, online fleshmob keretében hívja fel a figyelmet a föld védelmének fontosságára.

Klímaváltozás, klímakatasztrófa, klímaszorongás, környezetszennyezés, fényszennyezés, légszennyezés….. a mai világunk mindennapossá vált kifejezései. De mit teszünk mi azért, hogy gyermekeink és majd unokáink is még élhessenek ezen a földön?

Zöld mesék programunk következő fejezete a Ne vásárolj semmit! nappal indul 2021.november 26-án és a Föld napján zárul 2022.áőrilis.22-én.

A feladat:

  1. Nézd meg videónkat! (Persze, ha meg is osztod, nagyon örülünk!)
  2. Ha inkább ahhoz van kedved, írj egy történetet és küld el nekünk! Formai megkötés nincs!
  3. Ha rajzolni szeretsz, készíts egy képet. Bármilyen technikával!
  4. Akár írsz, akár rajzolsz, küld el alkotásodat nekünk e-mailben (napsugarbabszinhaz@gmail.com) 2022. március 31-ig!

A videó:

Korosztályi megkötés nincs! A program nem csak gyerekeknek szól!

Akár csoportosan is alkothattok! Mondjuk egy osztály, vagy a család közösen!

Ami ezután következik:

A beérkezett munkákból elkészítünk egy animációs filmet, melyet a Föld napján közzéteszünk. Ehhez alapul vesszük a beküldött írásokat és felhasználjuk a beérkező rajzokat is!

Ebben az esetben díjazása nincs a játéknak, hiszen ebben a versenyben senki sem lehet egyéni győztes! A Föld jövője közös ügyünk!

Tegyünk együtt a Földért!

A program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg!

További programok »

Kultúra

Újhartyánból érkező csabai cserép a Munkácsyban

Új tárggyal gyarapodott a Munkácsy Mihály Múzeum történeti gyűjteménye. Egy Újhartyánból érkező család egy olyan békéscsabai cseréppel lepte meg az intézményt, amely egy jegyesség történetét idézi majd fel a látogatóknak.
2022. november 26. 14:48
FEL