Ne fogj kezet a bankokkal

2016. január 16. 16:27 | Balázs Anett

Ne fogj kezet a bankokkal – címmel vette kezdetét az az előadássorozat, melyet a hitelkárosultak tájékoztatatására indított a Jobbik és a Magyar Nemzeti Egység Egyesület. Az első fórumot január 14-én, csütörtökön tartották Békéscsabán, a FEK-ben. A vendég dr. Varga-Damm Andrea bankjogász volt. 
Nem adósmentés, hanem bankmentés ment végbe – mondta az előadó utalva ezzel az elmúlt 1,5 év jogalkotására, mely, az ügyvédnő szerint még nagyobb terhet rakott a devizahitelesek vállára.
A jogásznő, aki hosszú ideje a hitelkárosultak élharcosa, a fórumon készséggel válaszolt a felmerülő kérdésekre, melyből nem volt hiány. Az ügyvédnő szerint országosan körülbelül 600 ezer olyan szerződés van, amely akár kétmillió embert érinthet hátrányosan. A károsultak csütörtök este arról kaphattak tájékoztatást, hogy azokon a jogérvényesítési módokon kívül, melyek eddig ismeretesek voltak, milyen további jogi érvrendszerrel lehet eredményt elérni. A jogásznő további célja, hogy egy-egy, a károsult javára jogerős határozattal bíró mintaüggyel, precedenst teremtsen. Szándékai szerint így, egy perrel több ezer károsulton tud majd segíteni.

 

FEL