Napsütéses „Kolbászkodás”

2017. október 25. 06:38 | behir

A Százszorszép Művészeti Bázisóvoda Cica csoportja hatodik alkalommal vett részt a Csabai Kolbászfesztiválon.

Az intézmény célja, hogy a gyermekekkel megismertessék azokat a helyi értékeket, népi hagyományokat, melyek kialakítják lokálpatrióta szemléletüket. A témák feldolgozása a népművészet, a népi élet, a népszokások felelevenítésével és mindenekelőtt a népi kultúra értékeinek megélésével történik, mint például tarhonyakészítés, csigapödrés, kukoricamorzsolás.  A projekt zárása, mintegy csúcspontja, a fesztivál ifjúsági gyúrásán való részvétel. A családok, szülők, nagyszülők mindvégig aktív részesei a felkészülésnek és a jeles napnak egyaránt, ami igazi csapattá kovácsolja a közösséget.

- Köszönjük a szervezőknek, hogy lehetőséget biztosítottak a részvételre, és azt, hogy belépőjegyekkel támogatták csapatunkat. A nap végére, fáradságos munkánk gyümölcseként kategóriánkban első helyezést értünk el, feltéve a koronát több hetes együttműködésünkre - fogalmazott Nedényiné Törőcsik Anna óvodapedagógus.

Ez a hét a „kolbászkodáson” és a gyönyörű őszi időn kívül még sok örömöt adott a gyermekeknek, ugyanis birtokba vehették a felújított, füvesített, régi és új eszközökkel kialakított udvart.

Pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériumából Mészáros Imre látogatott el az intézménybe, és különdíjjal jutalmazta a Cica csoportos gyermekeket. Az értékes díjat az Európai Mobilitási Hét, „Közös út!” című pályázatára eljuttatott kreatív alkotásukkal érdemelték ki.

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL