Napokon belül elkészülnek a nemzeti konzultáció kérdései

2017. szeptember 28. 10:50 | behir
Itthon napokon belül elkészülnek a nemzeti konzultáció kérdései mind a hét témakörben, és utána a lehető legrövidebb időn belül el is indul a konzultáció - ezt ígéri a kormány.
Tuzson Bence államtitkár megerősítette, hogy továbbra is határozottan elutasítják a "Soros-terv" minden pontját. Szerinte az ellenzéki pártokra ebben az ügyben nem lehet számítani, ezért fontos, hogy az emberek elmondják a véleményüket.

Soros György tervéről tájékoztatja az embereket a kormány új, társadalmi célú hirdetése. A hamarosan induló nemzeti konzultációhoz készült reklám három pontba szedi a milliárdos tervének legfontosabb elemeit. Ezek: a határzár lebontása, évente 1 millió bevándorló betelepítése Európába, és 9 millió forintnyi állami segély minden migránsnak.

2015-ben, a migrációs válság csúcspontján tette közzé tervét a spekuláns egy újságcikkben. A cikk Soros György neve alatt jelent meg, és maga a szerző többször is használja a terv szót. Arról is írt, hogy a bevándorlók letelepítése érdekében az EU-nak mozgósítania kell a civil szervezeteket vagyis az NGO-kat, valamint az egyházakat és a vállalkozásokat is, hogy támogassák az ügyet.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár emlékeztetett: egy másik cikkében Soros György arról is írt, hogy a bevándorlók tagállamok közötti szétosztásának állandónak és kötelezőnek kell lennie. Tuzson Bence hozzátette: a “Soros-terv” része az is, hogy politikai támadást kell indítani a migrációt ellenző országok ellen, és kemény pénzbüntetésekkel kell sújtani őket.

Magyarország és Lengyelország pedig a migrációs kérdésben megfogalmazott véleménye miatt Soros György útjában áll. Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberek a nemzeti konzultáción mondhatják el a véleményüket a Soros-tervről, amelynek a kérdései a napokban lesznek készen.

„Mivel Magyarországon ebben a küzdelemben az ellenzékre nem számíthatunk, ezért a magyar kormány ismételten a magyar emberekhez fordul, és arra kéri őket, hogy akinek fontos Magyarország függetlensége, szuverenitása, fontos Magyarország biztonsága és kultúrája, az vegyen részt a nemzeti konzultáción” – mondta Tuzson Bence.

Közben Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában emlékeztetett arra a brüsszeli javaslatra, amely szerint minden be nem fogadott bevándorló után 78 millió forintos büntetést kellene fizetniük a tagállamoknak. Kovács Zoltán azt mondta: ez az összeg egy magyar ember esetében sokszor egy élet munkáját is jelentheti. Magyarország ezért továbbra sem enged a brüsszeli nyomásnak.

„Mindenkire jut feladat az előttünk álló időszakban, legfőképpen majd a miniszterelnök úrra, akinek az Európai Tanács ülésein határozottan és kellő támogatással kell képviselnie Magyarország érdekeit. Ezért kérjük a magyar embereket, hogy a korábbiakhoz hasonlóan minél többen töltsék ki majd a nemzeti konzultációs kérdőívet” – fogalmazott a szóvivő.

A kérdőíveket postai úton lehet majd elküldeni, de a tavaszi nemzeti konzultációhoz hasonlóan most is lesz lehetőség az internetes kitöltésre.

Forrás: M1 Híradó, hirado.hu

További programok »

FEL