Nagyot küzdöttek, de alulmaradtak a csabai lányok

2018. november 3. 10:31 | Szegedi Zsolt

A Kisvárda az utolsó másodpercekben szerzett góllal vitte el a két pontot a városi sportcsarnokból.

 

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 29–30 (13–16)

Békéscsaba, 1200 néző. Vezette: Horváth P., Marton

BÉKÉSCSABA: Balog J. – KOVÁCS V. 4, VUKAJLOVIC 11 (1), Szögi, ZÖLDI-TÓTH 4, Walfisch 7 (2), Dokovic 1. Csere: Horvát D. (kapus), Bottó 1, Dombi, Agbaba 1, Giricz. Edző: Horváth Roland

KISVÁRDA: Pásztor B. – Orbán Adrienn 1, A. Klikovac, Hakunova, Milanovic-Litre 3, GUIALO 7, Benko 1. Csere: Kordowiecka (kapus), DRAGUT 7, RADOJEVIC 9 (5), Morena 2, Milosevic. Edző: Vlatko Djonovic

Az eredmény alakulása. 8. perc: 3–4. 14. p.: 6–9. 18. p.: 9–9. 25. p.: 11–14. 34. p.: 14–18. 40. p.: 18–19. 51. p.: 24–23. 56. p.: 27–27. 58. p.: 27–29

Kiállítások: 2, ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/3, ill. 6/5

A tabella ötödik helyén álló vendégekkel szemben megint egy olyan találkozót kellett megvívnia Horváth Roland tanítványainak, ahol nem ők számítottak az esélyesnek, a hazai pálya ellenére sem. A Kisvárdának sokkal nagyobb merítési lehetősége volt a találkozón, mint a hazai csapatnak, az akarat azonban nagyon sok mindenre képes, ezt már korábban is bebizonyították a csabai lányok.

Nagyon jól tartotta magát a lila-fehér együttes az első félidőben is a szinte csak idegenlégiósokkal felálló vendégcsapattal szemben. Néhány eladott labdának, és a két kihagyott hétméteresnek volt köszönhető, hogy a Kisvárda három góllal vezetett az első 30 percet követően.

A második játékrészre elvesztette irányítóját is Horváth Roland, Szögi Tímea megsérült. A hősiesen küzdő csapattagok valószínűleg a társukért is játszottak, mindenesetre Aleksandra Vukaljovic vezényletével sikerült megfordítani az eredményt. A szép számú közönség űzte-hajtotta a lányokat, és nagyon reménykedett abban, hogy megint sikerülhet a bravúr. A mérkőzés hajrája nagyon izgalmasan sikerült, 20 másodperccel a vége előtt a csabaiak aktuális legjobbja Vukaljovic kiegyenlített. A döntetlent viszont nem sikerült megőrizni, a vendégek 4 másodperccel a lefújás előtt mégis elvitték a két pontot egy átlövésgóllal.

Nem volt szerencséje tehát a viharsarki együttesnek, pedig abszolút megérdemelte volna az egyik pontot az idegenlégiósokkal teletűzdelt vendégcsapattal szemben.

 

MESTERMÉRLEG

Horváth Roland: – Gratulálok a lányoknak! Nagyon jól küzdöttek, de a szerencse nem állt mellénk. Ha rutinosabbak vagyunk, megvan az egy pont.

Vlatko Djonovic: – Ezt vártuk a Békéscsabától. Pontot veszítettünk a Fehérvár és a Debrecen ellen is, de ma – ha a végén némi szerencsével is – sikerült győznünk. A védekezésünkkel nem vagyok elégedett, azon változtatnunk kell.

 

További programok »

FEL