Nagycsaládos piknik Gyulán

2015. október 17. 14:40 | behir.hu

Nagycsaládosok gyűltek össze egy ingyenes, egész napos piknikre szombaton a Gellény birtokon. Az érdeklődőket színes programok várták, mindenki találhatott kedvére valót annak ellenére, hogy az időjárás nem fogadta kegyeibe az érkezőket.

A rendezvényt Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg.

- Olyan célközönséget szólít meg ez a rendezvény, mint a családok, amelyek a legfőbb alkotóelemei a társadalomnak. A gyermekek nevelése sok áldozattal jár, éppen ezért nagyszerű dolog, hogy vannak ilyen alapítványok, amelyek létrehoznak ilyen programokat a szülőknek és a gyerekeknek – fogalmazott a kormánymegbízott.

A programnak a gyulai Gellény birtok adott otthont. Az egész napos pikniket a Gondoskodó Összefogás Alapítvány szervezte.

- Egy könnyen mozgatható réteg számára hoztuk létre ezt a rendezvényt, hiszen a nagycsaládosok egyesületei eddig is összetartottak. Igyekeztünk olyan programot összeállítani, amelyet a gyermekek is élveznek, miközben a felnőttek is megtalálják a számukra érdekes előadást, de lehetőség nyílik a baráti kapcsolatok ápolására is - hangsúlyozta Gellényné Dr. Hajmássy Réka önkéntes, a program egyik szervezője.

A kicsiket kalandpark, interaktív bábjáték, arcfestés és Hevesi Imre gyermekműsora várta. Emellett a felnőttek is megtalálhatták a számukra érdekes programokat, hiszen Szicsek Margit a család megtartó erejéről tartott előadást, Szociopoly társasjátékba kapcsolódhattak be a nagycsaládos egyesületek vezetői, de bemutatkozott a Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. Az igazi szórakozás is helyet kapott a programban,  Dumaszínház és a By The Way együttes koncertje zárta a napot.
 

FEL