Mutassa meg az országnak, hol van igazán otthon!

2017. szeptember 24. 08:32 | Knyihár Mihály

Idén is lesz Szent Mihály napi műsorfolyam a közmédiában október 1-én. Várják a nézők kisfilmjeit és fotóit, amiben mindenki megmutathatja kedvenc, gyermekkorát felidéző helyét, ahová szívesen visszamegy. Nagyon sokan jelentkeztek már, ne maradjon le Ön se!

Az MTVA várja a rendezvényeket szervező települések jelentkezését. Szeptembertől kezdődően ugyanis tematikus napokkal és az aktuális emlékévekhez kapcsolódó műsorokkal jelentkezik a világ magyarságához szóló televízió, amely ebben a szezonban is megmutatja a diaszpórában élőknek az óhaza kulturális színterének legjavát: Aranykor, Szent Mihály Nap, 1956 élő emlékezete, Jónak lenni jó!, Príma Primissima – ezek csak a legfontosabbak a tematikus műsorok közül.

Mutassa meg, hol van otthon!

Siklósi Beatrix, a Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztőségének vezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: immár ötödik éve szervezik meg a közmédián belül a Szent Mihály napi műsorfolyamot. Mint mondta, az első esemény során több mint 50 helyszínről jelentkezett a közmédia az ország legkülönbözőbb pontjairól.

Volt olyan lehetőség, hogy külföldről hoztak haza olyan családokat, hozzátartozókat, akik rég voltak Magyarországon – emlékezett vissza Siklósi Beatrix.

A holvagyotthon@mtva.hu címre olyan kisfilmeket és fotókat is várnak, ahol mindenki megmutathatja kedvenc, gyermekkorát felidéző helyét, ahová szívesen visszamegy. A felvételeket október elsején mutatják majd be – tette hozzá.

Siklósi Beatrix azt is elmondta: szeretnék bevonni a határon túli és a diaszpórában élő magyarokat is. Hozzátette: a tematikához a közmédia szinte összes csatornája csatlakozik majd.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Itthon

Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.
2022. május 16. 16:54
FEL