"Munka, tehetség, rejtett értékeink" címmel nyílt kiállítás Békésen

2022. július 8. 10:55 | Szabó Judit

Csütörtökön, ünnepélyes keretek között nyílt meg Békésen, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban az a kiállítás, melyet szociálisan hátrányos helyzettel élők alkotásaiból állítottak össze. A szervezők célja az volt, hogy minél többen megismerjék a rejtett tehetségeket.

A Szent Lázár Alapítvány hívta életre a kiállítást azzal a céllal, hogy segítsen embereket. Azt vallják, hogy a szociális segítés egy lépcsőfoka az, ha a kultúrába is bekapcsolódnak ezek az emberek. Pszichiátriai betegegeket és megváltozott munkaképességűeket segítenek a mindennapokban. Az alapítvány intézményeinek igazgatója elmondta, hogy az ötlet innen jött, hiszen nekik is vannak olyan ellátottjaik, akik valamiben tehetségesek. 

– Azon gondolkoztunk, hogy mi lenne, ha egy megyei szintre emelt rendezvénnyel segítenénk a szociálisan hátrányos helyzetű társadalmi emberek beilleszkedését - emelte ki Kovács Ildikó.

Fotó: behir.hu

 

A kiállításon a rajzok mellett megtalálható faragott kép, hímzett terítő, festmény és fotó is. A munkákat egy helyi, többszörösen díjazott képző- és festőművész díjazta. A szervezők nem szerettek volna rangsorolást az alkotások között, ezért mindenki egy oklevelet kapott. Azt szerették volna, hogy minden műben meglássák a legpozitívabb dolgot. Az alkotásokat "zsűriző" művész megtiszteltetésnek érezte a feladatot. 

– Engem ért az a megtiszteltetés, hogy végignézzem és oklevelezzem a kiállított műveket. Ami a mostani kiállítást illeti, az oklevelekre csak pozitív jelzőket szerettem volna ráírni. A képek mögött nem ismerem az alkotókat, csak a benyomásomra hagyatkoztam - fogalmazott Diószegi Eszter grafikusművész.

 

Fotó: behir.hu

 

A III. alkalommal megnyílt, különböző technikákat felvonultató kiállítás augusztus 21-ig tekinthető meg a kulturális központban, az intézmény nyitvatartási idejében. A megnyitót  a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület növendékeinek műsora színesítette. 

 

Galéria

 

További programok »

FEL