Munkaerőpiaci tréninget tartott a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány

2023. május 31. 18:24 | Kovács Andrea

Húszórás munkaerő-piaci tréninget tartottak a Tégla Népművészeti Alkotóházban. A Békés Megye Népművészetéért Alapítvány szervezésben megvalósult képzésen önismereti tréningen vehettek részt, valamint munkajogász és pszichológus is segített az álláskeresés illetve -módosítás során felmerülő kérdéseben.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület "Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén" című projekt részeként a Békés Megye Népművészetéért Alapítványt kérte fel, hogy két, 20 órás munkaerő-piaci tréninget tartson álláskeresőknek.

– Az első alkalom 2019-ben valósult meg, a másodikat pedig most egy háromnapos képzés során valósítjuk meg. A tréning a békéscsabai álláskeresőknek vagy a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévőknek szól. A jelenlegi csoportban van pályakezdő álláskereső, állásmódosításon gondolkodó, 50 feletti álláskereső, megváltozott munkaképességű is. A tematikában igyekeztünk minden olyan ismeretet összerakni, amellyel egy picit előnyösebb helyzetben indulhatnak el az álláskeresés- vagy módosítás esetén. Önismereti tréninget tartunk, a tartós munkanélküliség hatásait feldolgozni segítő pszichológus és munkajogász is előadást tart arról egy szerződésben minek kell benne lennie, vagy egy felmentés esetén milyen jogai vannak a munkavállalónak. Abban is segítünk, hogyan kell elkészíteni egy önéletrajzot, motivációs levelet, de arra is felkészítjük őket, hogyan kell egy állásinterjún viselkedni vagy mire kelll figyelni a munkahelyen – mondta el kérdésünkre Kölcseyné Balázs Mária, a Békés Megye Népművészetéért Alapítványt trénere.

 

 

A 20 órás munkaerőpiaci tréningen dr. Szathmáry Péter ügyvéd a munkaviszony létesítésével, megszüntetésével kapcsolatos információkat osztott meg, illetve kötetlen tanácsadást is tartott a résztvevőknek. Az a tapasztalat, hogy nem a konkrét ismeretek a legfontosabbak, hanem egyfajta hozzáállást szeretnék megmutatni az érintetteknek. A szabályok olyan gyorsan változnak, hogy szinte nincs is értelme konkrét dolgokat bemagolni, viszont vannak olyan alapkérdések amelyekre jó ha odafigyeljenek és ha úgy érzik, hogy segítség kell szakemberhez fordulnak - tájékoztatott dr. Szathmáry Péter.                                        

A munkaerőpiaci tréning a TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú, „Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén” című projekt keretében valósult meg.

 

 

 

További programok »

Gazdaság

Hamarosan új brand költözik a Lencsési ABC-be

Lassan megszokottá válik, hogy a bő négy évtizede, a tízemeletesek árnyékában működő Lencsési ABC-be időnként új üzlet költözik. Természetesen ezzel az áruház neve is részben megváltozik, miközben a lakótelepiek 98 százaléka Lencsési ABC-nek hívja.
2023. szeptember 26. 12:47
FEL