Mondd, te mit választanál? - Íme néhány sajátos arcmaszk

2021. március 24. 17:46 | D. Nagy Bence

Bár sokak számára több mint egy évvel a világjárvány kitörése után is nehézséget okoz egy arcmaszk rendeltetésszerű viselése, mások épp a ló másik oldalára kéredzkednek át rendszeresen sajátos megoldásaikkal.

Hazánkban talán a sima, egyszer használatos orvosi maszk a legelterjedtebb, amelyet azért nagyjából félévnyi használat után már a gazdája is kezd kicsit kényelmetlennek érezni. Egyesek a mosható arcmaszkokra esküsznek, ők egyébként lelkiismeretesen mossák is, 2-3 héten belül. Az igazán nagy szerencsénk az, hogy az FFP2-es "arcászati eszközöket" itthon még nem tették kötelezővé, az ugyanis – egy szép nagy réteg számámra legalábbis – valódi botrány lenne.

Abba most ne menjünk bele, hogy egyeseknek az elmúlt egy év során sem sikerült megtanulni, hogy az arcmaszk igazából akkor ér, ha az orrot is takarja – ezért nem szájmaszk, ugye –, de az is igaz, hogy egy totyogóst ennél kevesebb idő alatt lehet bilire szoktani. 

Az idő azonban egyre csak telik, és lassan tényleg hozzászokunk, hogy az utcára történő kilépéskor már alapfelszerelésnek számít a maszk is. Néhányan vagy protest-szellemben, vagy a közhangulat királyvízbe tunkolása (értsd: oldása) miatt úgy döntöttek, hogy ha már kötelező az arcukat eltakarni, akkor stílszerűen teszik. Ezekből a megoldásokból láthatnak ízelítőt a következőkben.

(Forrás: twitter)

 

A fenti úriember feltehetőleg az álcázási gyakorlatból visszamardt rutinnal húzta a kobakjába ezt a kiváló kamuflázs-jellegű papírzacskót. A megoldás olyannyira fifikás, hogy még a simléder is kapott némi helyet. 

 

Forrás: twitter

 

Ennek a hölgynek valószínűleg már az óvodában is az ohm volt jele, hiszen sajátos megoldása inkább fogható fel passzív-agresszív ellenálásként, mint komoly védelmi eszközként. Érvelésemet a nagy műgonddal a dobozra ragasztott szövegek is alátámasztják, melyek szerint "a friss levegő belélegzése most már bűncselekmény", illetve egy kérdés: "meddig tart még mindez?" Azt csak halkan jegyzem meg, hogy egy áruházon nem túl sportszerű számonkérni a friss levegőt.

Forrás: twitter

 

Ha annak a bizonyos pöttyösnek van elrúgási rekordja, valószínűleg ez az úr a csúcstartó. Bármely felvilágosult országban minimum kérdő tekintettel merednének arra az illetőre, aki egy Ku-Klux Klán maszkban merészkedik a tömegbe. Aki ezt a manővert az Egyesült Államokban hajtja végre, az egyszerre nagyon bátor és elképesztőn gyökér. Amit a fenti képen látható úriember vállalt, az finoman szólva is soKKK.

 

Forrás: insider.com

 

Az "Engedd szabadon az orrod!" mozgalom egy névtelen tagjával van dolgunk, aki ráadásul megelégedett annyival, hogy a pólóját tette a szája elé, némi rögzítéssel. Persze, érthető: így nem párásodik a szemüveg. Ezt azért a korona is megérti, előzékenyen félre is állt és nagyon udvariasan mást fertőzött meg.

Forrás: theguardian.com

 

Ez már csak bónuszként szerepel a felsoroltak között. Nicolas Cage a 90-es években volt pályája csúcsán, az utóbbi időkben inkább kínos alkotásokkal örvendeztette meg rajongóit. Meg ezzel a maszkkal. Ne mondja nekem senki, hogy ezt nem Cage csináltatta! 

További programok »

Kultúra

Zajlik az élet a Jókai színházban

A Békéscsabai Jókai Színház augusztus elejéig zárva tart, azonban a munka egész évben folyamatos. A Déryné Programmal az ország 18 településére utaznak, emellett a Szarvasi Vízi Színházba is több előadást visznek. Ezt követően a tervek szerint október végéig bepótolják az évad eddig elmaradt bérletes előadásait, majd novembertől kezdetét veszi az új évad.
2021. július 28. 16:48
FEL