MOL Zöldövezet Program

2016. szeptember 2. 06:20 | Mikóczy Erika

A MOL Magyarország az Ökotárs Alapítvánnyal együtt kétfordulós pályázatot hirdet. A MOL Zöldövezet Program kiemelt célja - a zöldfelületek növelésén túl -, hogy a programok a tervezéstől a megvalósításig a helyi közösség aktív részvételével valósuljanak meg, valamint a kialakított területek gondozásában is vállaljanak szerepet. Az elmúlt 11 évben ezeken a programokon keresztül igen sok helyi közösség tapasztalta meg saját erejét, az összefogásban rejlő lehetőségeit. Várják mindazon civil szervezetek, társasházak jelentkezését, akik a helyi közösség bevonásával szeretnének létrehozni egy közösségi parkot, egy zöld belső udvart, vagy közösségi kertet.

 

A pályázni az alábbi három kategóriában lehet, az ötletpályázatok beérkezési ideje 2016. október 10. (hétfő) 16 óra

 

 A kategória:

  • közösségi funkciójú zöld területek létesítése, fejlesztése és rehabilitációja az ország egész területén;

B kategória:

  • társasházak belső udvarainak zöldítése az ország egész területén.

C kategória:

  • közösségi kertek létesítése 50 000 főnél nagyobb településen

 

Eredményhirdetés várható ideje: 2016. november 20.

 

A létrehozott, felújított területnek mindhárom kategória esetében közösségi funkciókat kell ellátnia, a közösség használatára kell készülnie.

A pályázat utófinanszírozott, tehát az elnyert támogatást teljes egészében a program tartalmi és pénzügyi elszámolása után kapja meg a támogatott szervezet. A kiválasztott terület kialakításának/megújításának tervét a helyi közösség bevonásával kell kidolgozni, majd pedig a munkálatokat és a terület utógondozását is a helyi közösség aktív bevonásával, részvételével kell elvégezni.

A megpályázható összeget szándékosan nem tartalmazza a pályázati kiírás, a MOL szeretné, ha a pályázatok a valós igényeknek megfelelő összeget tartalmaznák. Támpontot viszont adhat az előző évi nyertesek listája, mely a program oldalán, a Letöltések menüpont alatt megtalálható.

Amennyiben pályázni szeretne, a MEGTEKINTÉS-re kattintva tudja elolvasni az aktuális pályázati felhívást az egyes kategóriák esetében:

1. Települések zöld területeinek megújítása - MEGTEKINTÉS

2. Társasházak belső udvarainak zöldítése - MEGTEKINTÉS

3. Közösségi kertek létrehozása - MEGTEKINTÉS


Az ötletpályázat nyerteseinek 2016. november 20. és 2017. február 15. között kell lebonyolítani a közösségi tervezési folyamatot. Az elkészült részletes tervek alapján nyújthatnak be pályázatot a második fordulóra 2017. február 15-én 16 óráig. Pályázni a második fordulóra is csak a http://www.molzoldovezet.hu weboldalon keresztül lehet, az online pályázati adatlap és a költségvetési táblázat kitöltésével, valamint a szükséges dokumentumok feltöltésével.

Forrás: molzoldovezet.hu

FEL