Mohácsiné Szeverényi Ágnes a Vasutas új igazgatója

2015. november 4. 10:51 | Mikóczy Erika


Békéscsabán született, itt nőtt fel, jelenleg is városunkban él a családjával. Az édesapja Szeverényi Mihály, festőművész, az édesanyja tanárként dolgozik. Mohácsiné Szeverényi Ágnes a munkája mellett fuvolán játszik a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekarban, hiszen a zenélés a szíve csücske. Emellett szívesen utazik és kirándul a családjával és a barátaival.

- A Vasutas új igazgatójaként milyen elképzelései, ötletei vannak?

– Úgy gondolom, nagyon jó helyen van Békéscsabán a művelődési ház. Szeretném, ha ez egy nyitott ház lenne, mind a gyerekek, mind a családok, felnőttek és nyugdíjasok felé. Azt szeretném, ha mindenki megtalálná az érdeklődési körének megfelelő programot. Egy nagy épület-felújításra lenne szükség, amit pályázati segítséggel lehetne megvalósítani. Szeretnék több új programsorozatot indítani, és szorosabb kapcsolatot kialakítani a közönséggel. A képzőművészeti kiállítás-sorozat folytatódik „Mester és tanítványa” címmel, amely során hónapról hónapra helyi vagy Békéscsabáról elszármazott képzőművészek mutatkozhatnak be. Ősszel a fúvószenekar életében is új fejezet kezdődött, hiszen Szűcs Csaba karmester átadta a stafétát egykori tanítványának, Döge Csabának, akinek szintén számos terve van a zenekarral. Ezenkívül a ház kommunikációjának megújítására törekszem, ennek során naprakész információkkal szolgálunk majd a programokról és a terembérlési lehetőségekről.

- Milyen állandó programok vannak a művelődési házban?

– A Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub tagjai hetente kétszer találkoznak. Összesen hat nyugdíjas klubbal van kapcsolatunk és a művelődési házban működik a Nosztalgia Vasutas Nyugdíjas Klub hastánc csoportja, a Fajalka Hímző Klub, és az Univerzum klub is, ahol az ezotériával foglalkoznak. A ház kiváló művészeti csoportja, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar hetente próbál itt. A foglalkozások nyitottak és várják az érdeklődőket.

- Hogyan látja a jövőt?

– A hobbim és a szakmám is a kultúra területéhez kötődik, a művészetek, a kultúra közvetítése már egészen fiatal korom óta életcélom. Igyekszem ennek a küldetésnek megfelelni. Szeretném, ha az emberek a Vasutas Művelődési Házban jól éreznék magukat, eljárnának a közösségi programjainkra és úgy éreznék, hogy itt szükség van rájuk és ezzel az ő életük és az össztársadalom életminősége is javulna. Úgy gondolom, hogy a családi és a baráti körömben is erre törekszem.

Kora Éva Robertina

FEL