Modern Városok Program - Versenyuszoda a sportolóknak

2016. május 6. 03:46 | behir.hu

A Gyulai úti sportcsarnok mellett egy új, 50 méteres fedett versenyuszoda, valamint egy gyakorlómedence épül majd. Jelenleg a vizes sportokat űző sportolók, így a vízilabdázók és az úszók a város egyetlen 50 méteres uszodáját, a Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdőben található, a téli időszakban sátras lefedésű medencét használják.

- Egyesületünkben mintegy kétszázan sportolnak, közülük 140 fiatal. Edzéseinket 18 és 21 óra között bonyolítjuk le. Ezzel a lépéssel most eljuthatunk oda, ahol már több megyeszékhely is tart. Egy olyan álom valósul meg, ami mind a fürdőközönségnek, mind sportolóinknak jobb lehetőségeket teremt – fogalmazott Balázs Lajos, a vízilabdaklub ügyvezetője.

Lázár Olga, a Békéscsabai Előre Úszó Klub vezetőedzője hangsúlyozta: az úszásoktatás szempontjából nagy lehetőséget jelent az új uszoda, hiszen jelenleg nincs tanmedence, két iskola segít az egyesületnek. Hozzátette, jelenleg mintegy háromszáz taggal működik a klub, de az új létesítménnyel ez a szám tovább növekedhet.

- Régi vágyunk teljesül ezzel, hiszen mintegy ötszázan űzhetik itt szeretett sportágukat, másrészt méltó helyszínt kapnak az óvodában elindított vízhez szoktató programok is. A létesítmény a modern kor követelményeinek megfelelő technológiával segíti majd a város sportolóit - hangsúlyozta Kiss Tibor alpolgármester.

FEL