Mit vár Békéscsaba az Eb-döntőtől?

2016. július 10. 10:39 | behir.hu

Végéhez közelít az egy hónapos futball-láz, már csak a döntő van hátra a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságból. A fináléban a rendező Franciaország és a mieink csoportjából továbbjutó Portugália csaphat össze.

Baran Ádám, a békéscsabai röplabda klub elnöke a helyszínen tekintette meg a magyar-portugál csoportmérkőzést, így testközelből láthatta a mieinket és a későbbi finalistát.

- Megmondom őszintén, akkor nem gondoltam azt, hogy ez a portugál csapat eljuthat eddig. Rögös úton érkeztek a döntőbe, ki ne emlékezne, a horvátok legyőzése nagyon nehézkes volt, de azt gondolom, hogy immár a döntőben ott a helyük. Bár a franciák hazai pályán esélyesebbek, de én hosszabbítást és 11-es párbajt tippelek, a végén pedig a franciák nyernek – fogalmazott a sportvezető.

A magyar csapat mérkőzéseit Békéscsabán is sokan követték, és éppen a mieink Portugália elleni csatáján Cristano Ronaldo és társai közel kerültek a kieséshez, ezt követően mégis a döntőig meneteltek.

- Szeretném, ha Portugália nyerné az Eb-t, ennek több oka van, legfőképpen az, hogy mi döntetlent játszottunk velük az Európa-bajnokság egyik legjobb meccsén és milyen jó lenne, hogyha azt mondhatnánk, hogy az Európa-bajnokkal remiztünk a csoportkörben. De azt gyanítom, hogy a franciák erősebb csapatot alkotnak és ők győznek majd – latolgatta az esélyeket Herczeg Tamás tanácsnok.

Zoran Spisljak, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője szerint aki jobb taktikával készül és higgadtabb lesz, az nyerhet. Hozzátette, a házigazda előnyben lehet, hiszen kevesebbet voltak pályán, így frissebbek lehetnek. 

- Sok egyéniség van mindkét oldalon, a franciáknál lehet, hogy van egy-két játékos, aki ebben a pillanatban jobb formában van, ez hajszálnyival, de feléjük billentheti a mérleg nyelvét – elemzett a lila-fehérek szakvezetője.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere úgy látja, sokkal több ambíció és több a játékot színező, váratlan megoldásokkal helyzetet kialakító játékos van a francia csapatban, így 2-0-ás vagy 2-1-es francia sikert jósol.

A Media Marktban az egész Eb ideje alatt igazi futball-láz uralkodott az ott dolgozók és a vásárlók körében is, de az egész városban tapasztalható volt az érdekélődés a kontinensviadal iránt.

- Leginkább nem azt várom, hogy egyik vagy másik csapat győzzön, egy jó meccset szeretnék látni, remélem, hogy 2-2 lesz a rendes játékidőben, aztán hátha a hosszabbításban is látunk egy-egy gólt és aztán jöhet a 11-es párbaj – írta le várakozásait Gyökös Attila ügyvezető. Kollégája, Kis András semleges szurkolóként egy jó meccset vár a döntőn, egy picit a házigazdák felé fordul, szerinte egy 2-1-es francia győzelem születik majd.

FEL