Mintegy négyezren kapták meg eddig a koronavírus-elleni védőoltást Békésben

2021. január 25. 16:43 | Varga Diána

Az oltások folyamatosak a két megyei oltóponton.

Az oltások rendben, ütemezetten, tervszerűen zajlanak – fogalmazott dr. Martyin Tibor, a Békés Megyei Központi Kórház infektológia-hepatólógia osztályának vezetője a hétvégén. Mint mondta, az egészségügyi intézmény orvosain, szakdolgozóin kívül az Országos Mentőszolgálat munkatársait, a járó- és alapellátásban tevékenykedőket részesítik az ellenanyagban, valamint továbbra is tart a szociális intézmények dolgozóinak és lakóinak oltása. 

A Pfizer/Biontech oltóanyagból 2145, a Moderna készítményéből 10 ampulla érkezett a békési intézménybe, ezek tárolása biztonságos körülmények közt, mélyhűtőben történik, a kiolvasztása, beadása probléma nélkül zajlik.

Dr. Becsey László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatójának tájékoztatása szerint a két Békés megyei oltóponton (Békéscsabán és Orosházán) eddig mintegy négyezer fő kapta meg a koronavírus-elleni anyagot, majd kiemelte, hogy amennyiben megfelelő számú vakcina áll rendelkezésre és a jelentkezők száma is növekszik, akkor oltási kapacitásukat a jelenlegi napi 250-ről akár a duplájára is emelni tudják. 

A főigazgató arra is kitért, hogy az egészségügyi dolgozók aránya Békésben eléri az 50 százalékot, az oltási kedv pedig növekszik körükben, szeretnék, ha ez a szám még magasabb lenne. Bár már elkezdték a második körös oltásokat, még mindig vannak olyanok, akik jelenkeznek az első vakcinára.

 

S.G., V.D.

FEL