Minőségi módon kellene javítani a gazdaságot

2018. február 18. 16:36 | behir

A minősítők alapvetően egy szempontot vizsgálnak: azt, hogy egy eladósodott ország mennyire biztonságosan tudja visszafizetni a hiteleket és a kamatokat; hogy van-e olyan gátló tényező, amely ezt nehezíti – emelte ki Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 hírcsatorna szombat reggeli műsorában.

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a Standard & Poor’s pénteken megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek “BBB mínusz/A-3″ szintű, befektetési ajánlású besorolását.

Meglepőnek nevezte, hogy a várható növekedés korlátjának tekintetik azt, hogy Magyarország nem akar migránsokat befogadni. Szerinte ez azt érzékelteti, hogy azt tartanák jónak ebben a régióban, ha olcsó munkaerőre épülve növekedne tovább a gazdaság.

munkaerő ugyanakkor úgy látja, nem mennyiségi, extenzív alapon kell növelni, erősíteni a gazdaságot, hanem intenzív módon. Vagyis a meglévő munkaerőt kell képzésekkel, átképzésekkel magasabb szinte emelni, a cégeknél kell minőséget javítani, új piacokat keresni – mondta.

 

Forrás: hirado.hu

 

További programok »

Gazdaság

Pénzügyi tudatosság a koronavírus ideje alatt

A jelenlegi, bizonytalan helyzetben azoknak is érdemes racionalizálniuk a pénzügyeiket, akiknek az állása biztos – fogalmazott Kukoláné Mészáros Irén, a Bankmonitor Partner területi vezetője az M1 Békés megyei tudósítójának kérdésére.
2020. március 28. 16:38
FEL