Mini Mozdonyok Nagy Napja a Mini Magyarország Makettparkban

2019. július 4. 07:51 | behir

A Mini Mozdonyok Nagy Napján évről-évre egyre több különlegesség  várja a vonatok és a vasútmodellek rajongóit, így lesz ez július 7-én is Szarvason.

Július 7-én, hazánk legnagyobb, több mint hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatán a látogatók egy gombnyomással indíthatják el makettpark saját mozdonyait. Már hétköznapokon is olyan legendás vonatok közlekednek, mint például a Gyenes György által készített M41-es „Csörgő”, az Árpád sínbusz vagy a BR 64 és BR 80 gőzösök, de idén ismét különleges vendégvonatok érkeznek hozzánk kizárólag erre a napra.

Vasárnap, a Mini Mozdonyok Nagy Napján, Szarvason rója majd a síneket egy volt NDK-s, 2 kocsiból álló motorvonat, valamint egy osztrák, keskeny nyomtávú Diesel mozdony és egy svájci motorkocsi is. A vonatozás élményét hanghatások teszik teljessé. A modellek útja mini hidakon és alagutakon át, a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet a szarvasi Mini Magyarország Makettparkban.

Igazi kalauzok érkeznek a Vasutasnapra, akik a jegyek kezelése mellett kis sípokkal kedveskednek majd a gyerekeknek. A vasútmodellezés és a vonatok rajongóinak nagy napja lesz július 7-én a Mini Magyarország Makettparkban.

Forrás: Mini Magyarország Makettpark

 

További programok »

Életmód

Borúsabb idő várható a hosszú hétvégén

Felhősebb, borúsabb idő várható a hosszú hétvégén. Október 23-án, pénteken még több lesz a napsütés, utána viszont több helyen esőre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
2020. október 22. 20:13
FEL