Mini Mozdonyok Nagy Napja

2017. július 6. 20:44 | Horváth Szabolcs

A Szarvasi Mini Magyarország makettpark vágányaira július 9-én újabb élmények érkeznek! A Nemzetközi Vasutasnapon, különleges programmal várja a vonatok és a vasútmodellek rajongóit, a szarvasi Mini Magyarország, 2017. július 9-én. Az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán ritkán látható vendégmozdonyok és -szerelvények érkeznek a park saját járművei mellé.

A több mint ötszáz méter hosszú szabadtéri, interaktív makettvasút-hálózaton már a hétköznapokon is olyan legendás vonatok közlekednek, mint például a Gyenes György által készített M41-es „Csörgő”, az Árpád sínbusz vagy a BR 64 és BR 80 gőzösök. Ezen a vasárnapon azonban különlegességekkel is készülnek a szervezők. A témában jeles szakembernek számító Veres István (LGB) is elhozza kedvenceit, így gombnyomásra lehet majd indítani a Harz hegységi vonatot, a Rio Grande hegyi vonatot és az Alpine Classic Pullman Express „Krokodil”-t is.

A modellek útja mini hidakon és alagutakon át a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet a Mini Mozdonyok Nagy Napján a szarvasi Mini Magyarországban.

Igazi kalauzok érkeznek a Vasutasnapra, akik a jegyek kezelése mellett egy kis meglepetéssel kedveskednek majd a gyerekeknek.

A vasútmodellezés és a vonatok rajongóinak nagy napja lesz július 9-én a Mini Magyarország makettparkban.

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Magyarország és Erdély épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban. Aki még soha nem látta a Kecskeméti Cifrapalotát felülről, a Pécsi Dzsámit vagy a Tatabányai Turult közelről, akinek eddig kimaradt a Fertődi Kastély, nem hallotta még a visszhangot a Tihanyi Apátságnál, nem emlékszik pontosan kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, vagy megnézne egy csatajelenetet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. Az ország legnagyobb arborétumában Magyarország nevezetességei gyerekbarát méretben egy helyen, felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak és osztályoknak egyaránt kötelező országjáró program.

További információ:
Mini Magyarország makettpark
Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Telefon: +36 66/ 312-344

Web: http://www.minimagyarorszag.hu/

email: info@minimagyarorszag.hu

http://www.facebook.com/MiniMagyarorszagSzarvas

További programok »

FEL