Minden héten rangadó

2015. november 26. 11:59 | behir.hu

Újabb fontos bajnoki mérkőzést játszik a címvédő és eddig idén veretlen Linamar-Békéscsabai Röplabda SE! Vasárnap a nagy terveket szövögető Újpest érkezik a Viharsarokba.

Békéscsabán a röplabdarajongók lassan megszokhatták, hogy minden héten rangadó. Al Pacino remek alakítására bizonyára sokan emlékezhetnek a Minden héten háború! című filmből, melynek kultikussá vált öltözői jelenetében az edzőt alakító Pacino egy legendássá vált monológgal biztatja az övéit a nagy csata előtt. Azt nem tudjuk, hogy Sasa Nedeljkovic miképpen motiválja a Linamar - Békéscsabai Röplabda SE bajnokcsapatának játékosait, de az eddig lejátszott mérkőzések alapján, minimum kenterbe veri Al Pacinót, hiszen a viharsarki alakulat eddig mind a négy fronton sikerrel harcol, s őrzi veretlenségét. A fővárosi lila fehérek eddig egy vereséget szenvedtek csak el a bajnokságban, a Vasas hazai pályán verte őket 3-0-ra, és a tabella harmadik helyét foglalják el jelenleg. Négy idegenlégióssal, köztük Avramovics személyében egy BL Final Fourt megjárt játékossal érkeznek a lilák vasárnap, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az eddig még veretlen csabaiak sorozatát megszakítsák. A BRSE nagy koncentrációval, napi 5-6 óra edzéssel, s videóelemzéssel készül a rangadóra, mind a szakmai stáb, mind a játékosok abban bíznak, hogy érdekfeszítő nagy csatát hoz majd a mérkőzés, melyre sok néző kilátogat.

Sasa Nedeljkovic vezetőedző: Nagyon fontos, hogy a legmagasabb szinten, ritmusban játsszunk az UTE ellen. Az elmúlt két hónapban szerencsére többször sikerült ez, és emiatt is tudtuk megnyerni valamennyi mérkőzésünket. Nem játszottunk, nem találkoztunk egymással az idei szezonban, de ettől függetlenül ismeri a két csapat a másikat. Nincsenek titkok. A lényeg, hogy vasárnap a legjobb játékunkat nyújtsuk. Tudjuk, hogy a szurkolók is sokat segítenek majd, ami nagyon sokat jelent csapatomnak.

Tálas Zsuzsanna a csabai gárda válogatott feladója: A TF elleni bajnokin és a budaörsi MK meccsen akadozott a játékunk, de a vasárnapi egy teljesen más mérkőzés lesz. Ismerjük az Újpestet, felkészülünk belőlük maximálisan. Szikrázó küzdelmet várok, ahol szurkolóink biztatásától vezérelve, a megbeszélt taktikát betartva törünk majd győzelemre. 

Soós Nikolett csapatkapitány: Nagyon várjuk a mérkőzést! Az alapszakasz rangadója következik. Már a tavalyi szezonban is erős volt az Újpest, de komolyan megerősítették keretüket magyar és külföldi játékosokkal. Három szerb mellett egy amerikai idegenlégiós játszik náluk, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek. Tudjuk, hogy nagyon készülnek ellenünk. Sok friss információval rendelkezünk mi is róluk, hiszen több meccset is láttunk, valamint Sasa a helyszínen tekintette meg a Nyíregyháza elleni összecsapásukat. Igazi parázs hangulatú meccs lesz, melyre reméljük, hogy nagyon sokan kilátogatnak majd, és segítenek bennünket az újabb győzelmünk elérésében.

Nagy Attila a BRSE utánpótlás szakmai vezetője: Jól építkeztek az Újpestnél, hiszen évről -évre kis lépésekkel haladtak előre. Az idén már egyértelmű célkitűzésük a bajnoki és kupadöntő, ezért jelentős igazolásokat hatottak végre. Azt várom, hogy egy parázs csatában itthon tartsuk a három pontot, hiszen ez nem csak az alapszakasz végeredménye miatt, hanem a szurkolóink, valamint a klub presztízse miatt is fontos. Biztos vagyok benne, hogy Sasa kiválóan felkészíti a lányokat, és ahogy őket ismerem, nagyon keményen, elszántan fognak röplabdázni. Remélem átlépjük az ezres nézőszámot, s egy igazi rangadót láthatunk majd, mind szakmai, mind nézői szemmel.

A mérkőzés november 29-én vasárnap, 16 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Forrás: BRSE

FEL