Milliós kártérítést kapott a börtönben a battonyai rém

2019. július 25. 17:31 | behir

A férfi a rossz fogvatartási körülményekre hivatkozott.

Habár M. Zoltán soha nem szabadulhat a börtönből, a battonyai rémként elhíresült férfi nemrég több millió forinthoz jutott a rossz fogva tartási körülmények miatt – írja a Bors a férfi egyik volt rabtársára hivatkozva.


M. Zoltán, a férfi volt élettársa, Sz.-né K. Adrienn és a nő jelenlegi férje, Sz. Zoltán hosszú hónapokon keresztül kínozta a 25 éves B. Rékát, akinek szállást adtak. A többi között láncra verték, cigarettacsikkeket nyomtak el a bőrén, fogóval kitépték a fogait, leszedték a körmeit, izomstimulálóval áramot vezettek a testébe. Kötéllel húzták fel gerendára úgy, hogy a lába nem érte a földet. Holttestét halála után egy évvel, 2011. október 6-án találták meg az udvaron elásva. A tortúrák a két férfit egy­aránt befolyása alatt tartó Adrienn féltékenysége miatt kezdődtek, a későbbi áldozat ugyanis beleszeretett M. Zoltánba. A rendőrség M. Zoltán és Adrienn közös lányának, a kegyetlenkedések idején még csak 11 éves Cintiának a levele alapján kezdett nyomozni.


Ketten több mint 30 év múlva szabadulhatnak feltételesen, M. Zoltán azonban már sohasem hagyhatja el a Szegedi Fegyház és Börtön kapuját.

A nem megfelelő börtönkörülmények miatt beperelte az államot, amiért nemrég információk szerint 2,5 millió forintot kapott. A bulvárlap arról is írt: úgy tudni, hogy M. Zoltán a 2015-ös, jogerős életfogytiglani ítélet ellenére perújításon gondolkodik.

További programok »

Kék hírek

A biztonságos közlekedéshez fontos, hogy jól lássunk!

A biztonságos szezonális közlekedésre hívja fel a figyelmet kampányával az ORFK-OBB október közepétől december elejéig. A megyénkben Békéscsabán, Békésen és Mezőberényben lehet díjmentesen átvizsgáltatni a járművek világításait – írja a police.hu.
2020. október 20. 16:43
FEL