Mihály napi kvíz és IQ-teszt várja a Munkácsy múzeumba látogatókat szombaton

2023. szeptember 26. 16:30 | D. Nagy Bence

A magyarok legintelligensebb 2 százalékát tömörítő Mensa HungarIQa Egyesület békéscsabai szervezete Munkácsy-kvízzel, IQ-teszttel és különböző programokkal várja az érdeklődőket szombaton.

– A Mensa HungarIQa idén harmincéves, a békéscsabai helyi szervezete azonban csak az idei évben alakult meg. A három évtizedre visszatekintve a Mensa országszerte különböző programokkal ünnepel, amelyeken többek között logikai játékok és tesztek segítségével mérhetik fel tudásukat a résztvevők. Békéscsabán olyan rendezvényt igyekeztünk találni, amely egyébként is szélesebb rétegeket ér el, így esett a választás a Munkácsy Negyedre, ahol a hétvégén, Mihály nap alkalmából zajlanak programok – mondta el megkeresésünkre Varga Róbert, a Mensa HungarIQa békéscsabai szervezének vezetője. 

A szervezők szombaton 10 óra 30 perctől Munkácsy Mihályhoz és a róla elnevezett negyedhez kapcsolódó kvízzel várják a múzeumba látogatókat. 

– A kvíz kitöltéséhez végig kell látogatni a Munkácsy Negyedben megtalálható intézményeket, ahol különböző érdekességeket kell megtaláni, illetve információra kell szert tenni. A feladatok összeállításakor én magam is rengeteg új dolgot tudtam meg Munkácsy Mihály művészetéről, a kezdeményezéshez tehát edukációs szempontból is érdemes csatlakozni – emelte ki a csoportvezető.

A szervezet a múzeum mellett a Békés Megyei Könyvtárban zajló könyvbörzére is kitelepül egy asztallal, ahol szintén kvízlapokhoz juthatnak a kilátogatók. Fontos jól gazdálkodni az idővel, hiszen a feladatokat 15 óra 30 percig teljesíthetik a kvíz kitöltésére vállalkozók.

– Szombaton a Mensa HungarIQa Egyesület elnöke, dr. Kovács Katalin is Békéscsabára látogat, hogy előadást tartson a szervezet tevékenységéről. A 16 órakor kezdődő előadás után a kvíz kitöltői közül kisorsoljuk a nyertest, majd IQ-teszt kitöltésére nyílik lehetősége a résztvevőknek – ismertette Varga Róbert, hozzátéve: a legnagyobb létszámmal érkező iskolás csoportok számára ajándékcsomagokkal készülnek

További programok »

Itthon

Ha nevünket feledik... – Emlékséta a csabai botlatókövek nyomában

A Békéscsabai Zsidó Hitközség és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Holokauszt 80 emlékév alkalmából emléksétát szervezett vasárnap délelőtt. A Békéscsabai botlatókövek nyomában címmel megtartott eseményen a holokauszt helyi áldozatainak emléke előtt adóztak a résztvevők.
2024. június 16. 16:00
FEL