Mihalik Enikő: Magyarország unalmas

2016. május 12. 13:45 | Fekete Kata

Ma ünnepli Mihalik Enikő a 29. születésnapját. A békéscsabai modell későn érő típusnak tartja magát, legalábbis ezt nyilatkozta az Into The Gloss című lapnak. Sőt a Velvet fordításában azt is hozzátette: Magyarország unalmas hely, legalábbis  New Yorkhoz képest. Enikő saját bevallása szerint gyerekkorában nem így gondolta, nagyon szeretett Békéscsabán felnőni, és úgy érzi, igazán védett gyerekkora volt addig, amíg el nem kezdett modellkedni. A karrierje bár döcögősen és véletlenszerűen indul, szárnyal.  Tizennégy éves korában egy bevásárlóközpontban összefutott egy modellügynökkel.

- Néztem a nőt, hogy mi van? Hozzám beszélsz? Biztosan azt gondolod, hogy nekem modellkednem, mármint pózolnom kéne, meg öltözködni? Szerencsére nő volt, mert nagyon megijedtem volna egy férfitől. Tudod, kisváros, Kelet-Európa, valaki odamegy hozzád, hogy gyere, keress pénzt modellkedéssel. Az ilyesmivel szemben gyanakodni kell. De egy nő volt [az ügynök], úgyhogy megadtam neki anyu számát, és azt mondtam, beszélje meg vele – nyilatkozta az az Into The Gloss-nak.

Az elején évekig alig kapott felkéréseket és éppen, amikor úgy döntött, abbahagyja az egészet, beindult az üzlet. Mint a Life.hu írja, a 2009-es tavaszi-nyári szezonban több mint 50 tervező szerződtette kifutójára a békéscsabai szépséget, aki olyan márkák kreációiban vonulhatott végig, mint Shiatzy Chen, Givenchy, Blumarine, Moschino, Diane von Furstenberg, Versace. Először 2009-ben, majd 2014-ben a Victoria's Secret angyalaként is végigvonulhatott a világhírű fehérneműmárka decemberi divatshow-ján. Számtalan magazincímlap, divatfotózás és kifutózás mellett a 2008-ban készült Szex és New York-filmben is feltűnt: állítólag a forgatás végén Kim Cattrall azt mondta neki, hogy gyönyörű. És milyen igaza van!

S a szépsége ellenére ,,hétköznapi” lány tudott maradni Mihalik Enikő, a 7.Tv-nek legalábbis ezt az arcát is megmutatta, amikor karácsonykor itthon járt és ellátogatott Orosházára, az SOS gyerekfaluba. Erről szóló cikkünk itt olvasható és látható.

FEL