Miért fontos a biztonsági öv? Ezt is megmutatták a gyerekeknek Békéscsabán

Közlekedésbiztonsági roadshow érkezett Békéscsabára kedden. A programot immár 13. alkalommal szervezte meg a Magyar Autóklub, melynek címe „Biztonságosan közlekedni egy életúton”. A kezdeményezést 2006-ban indították útjára azzal céllal, hogy javítsák a közlekedésbiztonságot.

Az autóklub a rendőrséggel közreműködve preventív és interaktív módon próbálja felhívni elsősorban a gyerekek figyelmét a helyes közlekedés fontosságára.

– Ez egy balesetmegelőzési program. A rendőrségnek is az a célja, hogy csökkenjen a sérüléses, illetve anyagi káros balesetek száma. Azért működünk közre a programban, mert nem csak a rendőrség feladata a balesetek megelőzése, hanem közös társadalmi érdek – fogalmazott Kutyik Margit r. hadnagy, Balesetmegelőzési főelőadó.

Ebben az évben az előzőekhez képest valamennyivel ugyan csökkent a halásos balesetek, illetve az ittas vezetésből adódó, sérüléses balesetek száma, azonban összességében a balesetek száma enyhén emelkedett – tájékoztatott Kutyik Margitf, hozzátéve, hogy ez még így is pozitív tendenciának tekinthető.

A fiatalok elméleti előadáson, majd élményszerű és gyakorlatorientált programokon vehettek részt, ahol szemléltették például a biztonságiöv használatának nélkülözhetetlen szerepét.

A szervezők a roadshow-val évente 27-33 helyszínre látogatnak el, nagyvárosokba és megyeszékhelyekre egyaránt. A rendezvénnyel azt szeretnék elérni, hogy a gyerekekből szabálykövető felnőttek legyenek és már fiatal korban megismerkedjen a közlekedésbiztonság fontosságával. A „Biztonságosan közlekedni egy életúton” című programot minden évben megrendezi a Magyar Autóklub.

Megosztás:

Címke: , ,