Mi van akkor, ha a hó miatt nem látszódik a parkolójegy?

2019. december 2. 12:51 | behir

Csak idő kérdése és Békés megyében is lehullik az első hó, hiszen ez az ország nagyobb részében hétfő virradóra megtörtént. A havazás számos problémát vet fel, még olyanokat is, amelyre elsőre nem is gondolnák.

A Napi.hu hozta fel azt a problémát, miszerint havazáskor nem látszódik az autókon a parkolójegy. Több városi legenda szerint a parkolóőrök ilyenkor nem nyúlhatnak az autóhoz, így nem takaríthatják le a havat a jármű szélvédőjéről, hogy megkeressék tikettet.

A D.A.S Jogvédelmi Biztosító Zrt. szakértője a portál kérdésére még tavaly decemberben elmondta, hogy nincs olyan jogszabályi előírás, amely kimondaná, hogy a parkolóőröknek tilos lenne hozzáérniük az ellenőrzött autóhoz. Sárdi Judit hozzátette: az őrök jogosultak félresöpörni a havat vagy az őszi faleveleket, de ezen műveleteknél vigyázniuk kell arra, hogy ne tegyenek kárt a kocsiban, például nem karcolhatják meg a szélvédőt.

Önnek már volt hasonló tapasztalata Békéscsabán vagy Gyulán, ahol bizonyos helyeken fizetős a parkolás?

További programok »

Gyula

Dr. Kulcsár László: Méz-nagyhatalom vagyunk

„Okos legyél, gyógyszer helyett mézet egyél” – megnyitották a tizenkettedik Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amely péntek délutántól egészen vasárnap délig várja az érdeklődőket Gyulán. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei elnöke hangsúlyozta, hogy minőségi a magyar méz, szemben az ázsiai termékekkel.
2019. december 6. 19:18
FEL