Mi lehetne aktuálisabb pénteken reggel egy péntekről szóló dalnál?

A békési származású Pálmai Panna énekesnő által vezetett Pankastic zenekar új klippel jelentkezett.

Hogyan is lehetne megragadni a péntekek lényegét, velejét, esszenciáját? Szinte biztos vagyok benne, hogy senki nem tett még kísérletet arra, hogy filozófiai mélységekben boncolgassa a témát (ha mégis, külön cikkben ismertetem majd a részleteket), legfeljebb egy-két életmód cikket találni az interneten arról, hogyan éljük túl a hét utolsó munkanapját (tisztelet azoknak, akik szombaton és vasárnap is dolgoznak). 

Ismerje el, filozófiai és vallási beállítottságtól függetlenül ön sem rajong a péntekekért – valószínűleg ez fordítva is igaz –, hiszen azok, akik dolgoznak, négy napig húzták az igát, viselték el egymást, a főnöküket, a kollégáikat és saját magukat, itták a híg kávét, tettek eleget a felsőbb utasításoknak és már csak néhány átkozott óra választja el őket a hétvégi pihenőtől. Ilyenkor a dolgozók egy része a kötelező minimumon tartja magát és munkatempóját, a hátralévő perceket pedig úgy számolgatja, mintha az élete múlna rajta. Valahol ezt az életérzést ragadja meg és vegyíti humorral a Panktastic! zenekar új klippje. Nem hiszi? Akkor halgassa meg: 

 

 

Ha a dal hallatán sem érez magában elég kedvet a péntekhez, mosolyogjon egy kicsit — tapasztalataink szerint – így nem csak önnek, de környezetének is jobb lesz kicsit a kedve. 

Megosztás:

Címke: ,