"Mezőkeres-gyilkosság": Vádat emelnek a feltételezett tettes ellen

2018. május 7. 09:25 | behir

A Békés Megyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal az 51 éves férfival szemben, aki 1997. január 1-jén Békéscsabán megölte egy raktáráruház vezetőjét.

Ahogy azt a behir.hu korábban megírta, több mint két évtizeddel később akadtak a rendőrök annak a feltételezett elkövetőnek a nyomára, aki 21 évvel ezelőtt gyilkosságot követett el a békési megyeszékhelyen. A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint a csorvási férfi a korábban ott dolgozó barátjától tudta meg, hogy a békéscsabai raktáráruház nagy készpénzforgalmat bonyolít le, ezért 1996 novemberében tervbe vették, hogy kirabolják a helyet. A szilveszter éjszakát követően, 1997. január 1-jén a férfi azonban csak egyedül indult el Békéscsabára, ahol bemászott a volt téglagyári épület terültére, majd megvárta, hogy a ráktáráruház vezetője megérkezzen.

 

A rendőrség áprilisban számolt be arról, hogy kézre kerítették a feltételezett tettest, akkor a 7.TV így számolt be az esetről: 

 

 

Miután a sértett megérkezett, az elkövető az arcát maszkkal eltakarva követte őt az áruház irodájába, és a készpénz átadására szólította fel. A sértett ellenállt, ezért a vádlott a magával vitt lőfegyverrel mellkason és hason lőtte, majd az ezután is mozgásképes férfitól ismét a készpénzt követelte. A sértett ekkor megpróbált elmenekülni az irodából, ekkor a vádlott egy alkalommal háton lőtte, amitől a sértett a helyszínen az életét vesztette. A vádlott ezután a nyitott páncélszekrényből elvett közel 2,5 millió forintot, majd a helyszínről távozott. Menekülése során a férfi az elkövetésnél használt maszkot elhagyta, amely az igazságügyi genetika időközben bekövetkezett fejlődése miatt közel húsz év után, 2016-ban a nyomára vezette a rendőrséget.

Az ügyészi felügyelet mellett folyó sikeres nyomozás eredményeképpen a Békés Megyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit, amely cselekmény az elkövetéskor hatályban lévő büntető törvény szerint 10 évtől 15 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. A főügyészség a más ügy miatt szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

 

További programok »

Kék hírek

FEL