Mézes reggeli Békéscsabán

2015. november 20. 18:15 | Zsíros András

Energiát ad, elősegíti a koncentrációt, így az egész délelőtti munkát meghatározza az egészséges reggeli elfogyasztása. Ennek fontosságára hívták fel a figyelmet országszerte a méhészek, akik mézes reggelit vittek számos iskolába és óvodába. A nap legfontosabb étkezésén túl megismertették velük a mézet is, valamint azt is elmondták nekik, miért érdemes helyi termelőktől vásárolni.

Mézes reggelivel látogatták meg a méhészek az iskolásokat és óvodásokat pénteken az egész országban. Így tettek a Békéscsaba és Vidéke Méhész Egyesületének tagjai is, akik Békéscsabán hat helyszínre is elvitték a kezdeményezést. A gyerekek közül többen még soha nem kóstolták a mézet. Nagy részük azonban hamar megbarátkozott a mézes kenyérrel, sőt volt, aki ezután repetát is kért.

A „Mézes reggeli” program nyolc évvel ezelőtt indult Szlovéniából. Ehhez később több uniós ország, tavaly pedig Magyarország is csatlakozott. A cél, hogy megismertessék a gyerekekkel, és közelebb vigyék hozzájuk a mézet – mondta el a méhész egyesület elnöke. Szlávik Orvos Mária hozzátette, szeretnék felhívni a figyelmet a reggeli fontosságára, valamint a helyi termelők által előállított termékek előnyeire.

A tapasztalatok szerint sok gyerek indul el reggeli nélkül az iskolába. Ezen szeretne változtatni a méhész egyesület a mai kampánnyal, amelyet jövőre is megtartanak.

Zsíros András

 

FEL