Mesterek napja-Taekwon-do továbbképzés Csanádapácán

2019. január 28. 16:59 | behir

Január 26-án első alkalommal rendezték meg a Mesterek Napja elnevezésű Taekwon-dós továbbképzést Csanádapácán. A rendezvény célja az volt, hogy erősödjön a Békés megye fekete öves taekwon-do mesterei és a klubok közötti sportbarátság, valamint továbbképezzék a versenyzőket.

A  magyar ITF Taekwon-do Szövetség egyik legerősebb bázisa Békés megye, jelenleg is nyolc klub tevékenykedik a megyében, többségük tagja a Békés Megyei Harcművész Szövetségnek. Az utóbbi években többször is itt rendezte meg a szövetség két napos országos bajnokságát,  vagy a diákok taekwon-dos olimpiáját. Így nem meglepetés, hogy a 2019 év első szakmai rendezvényét, szemináriumát is e koreai harcművész irányzat művelői szervezték – olvasható a Békés Megyei Harcművész Szövetség közleményében.

 Az esemény szervezője Rusz István  négy danos nemzetközi mester, a medgyesegyházi Spárta Taekwondo Klub vezetője, a fővédnöke pedig Máté Zoltán  hat danos mester a Magyar ITF Taekwondo elnökhelyettese volt. A jó hangulatú rendezvényen Békés megye 25 fekete öves mestere együtt gyakorolta a haladó bázistechnikai elemeket és  formagyakorlatokat, egészen öt danig. A tradicionális elemek mellett szituációs gyakorlatokra is sor került, ahol a mesterek megmutathatták pszichológiai felkészültségüket is. A közös tréning jó felkészülési lehetőség volt a márciusi dan vizsgára, és a mesterek, klubvezetők közötti jó kapcsolatok elmélyítésére. 

 

További programok »

FEL