Menjetek pihenni, magyarok!

2016. május 12. 07:50 | Mikóczy Erika

Mintegy 2,7 milliárd forint van még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én jár le - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából - írja az MTI. A szállodák és panziók nagy rohamra számítanak a következő hetekben, hiszen, ha a munkavállaló nem használja fel a rendelkezésére álló pénzt, az visszaszáll a munkaadóra.

Az OTP SZÉP-kártyákon 2,1 milliárd forintnyi munkáltatói feltöltés vár elköltésre.

A K&H SZÉP-kártya birtokosok 15 százaléka rendelkezik május 31-én lejáró egyenleggel, nekik összesen 283 millió forintot kellene elkölteniük a hónap végéig.

Az MKB SZÉP-kártyák közel 174 ezer birtokosa közül mintegy 32 ezer munkavállalónak van alig több mint 362 millió forint összegben elköltésre váró 2014-es juttatása, amely az eredetileg átutalt keret 3,27 százaléka.

A szabadidő és rekreációs alszámla nem csupán uszodákban, fürdőkben vagy különböző kulturális szolgáltatásokra, hanem például speciális gyógyászati technikákra és bizonyos egészségügyi vizsgálatokra is költhető. A pünkösdi hosszú hétvégén kihasználható például utazásra, a belföldi szálláshelyek költségeinek finanszírozására. A kártyát használhatják vidámparkban, állatkertben, szabadidőparkban és táboroztatást, lovasoktatást, sporthorgászatot, illetve fesztiválbelépőt is ki lehet vele fizetni - hívták fel a figyelmet.
Mint az MTI diagrammja mutatja, 2007-ben zárták a legjobb évet a szállodák, akkor ötven százalékos kihasználtsággal működtek. A legrosszabb időszak 2000 óta 2003-ban és 2010-ben volt, de az év első három hónapjában is csak 44,7 százalékos volt az elfoglalt ágyak aránya.

További programok »

FEL