Menetend szerint érkezett a Boeing, Boeing

2016. július 10. 12:15 | Balázs Anett

Legendás francia vígjátékot mutatott be a kecskeméti Katona József Színház társulata Szarvason. A Boeing, Boeing egy elegáns párizsi loft lakásba repítette a nézőket, ahol a sármos sztárépítész, három gyönyörű légiutas-kísérő menyasszonyával, egy konspiráló házvezetőnővel és kétbalkezes barátjával keveredett izgalmas helyzetekbe.

Bernard, a sztárépítész elegáns otthonában éli gondtalan életét. Ha kinéz az ablakon, Párizsra lát. Ha vacsorázna, a házvezetőnő viszi otthon a nemzetközi konyhát. Ha menyasszonya megérkezik, mámorosan szeretik egymást. Ha másik menyasszonya érkezik meg, vele is mámorosan szeretik egymást. Ha a harmadik, vele is. Mert minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend szerint elkerüljék egymást.

Amikor beállít a régi iskolatárs, hogy apró szívességet kérjen, ő is elámul az irigylésre méltó és tökéletes rendszeren. Persze egyetlen apró hiba is végzetes. Kettő még rosszabb, vicces. Ez az este a harmadik hibával kezdődik.

Cseke Péter rendezésében, a kecskeméti társulat igazi felhőtlen, vidám estét varázsolt a Vízi Színház közönségének.

FEL