Megújult az orvosi rendelő Mezőkovácsházán

2020. január 25. 11:15 | Horváth Szabolcs

Befejeződött a Vis Medica Egészségügyi Kft. 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból finanszírozott projektje, mely részeként megújult a szakrendelő a Dél-békési városban.

A fejlesztés eredményeként korszerűsítették az egyik épületet, valamint lecserélték és modernizálták a rendelőintézet eszközeit annak érdekében, hogy a lakosok számára biztosított legyen az emelt szintű szakellátás. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az avató ünnepségen kiemelte, hogy mintegy 32 ezer helyi, illetve környékbeli lakos ellátása válik sokkal jobbá a fejlesztésnek köszönhetően.

Az államtitkár rámutatott: a kormány célja az esélyegyenlőség, ezért tartják fontosnak azt, hogy a kisebb, főként a nehéz helyzetben lévő települések rendelőintézeteinek felújításához segítséget nyújtsanak. Kiemelte: országszerte 54 rendelőt újítottak fel, emellett 23-at építettek. Megjegyezte, hogy 2010 óta 91 kórházat, 107 mentőállomást korszerűsítettek, utóbbi esetben 34 új épületet építtettek. Emlékeztetett, hogy nőtt az orvosok száma az országban, kiemelve, hogy 70 százalékkal csökkent azoknak a szakembereknek a száma, akik külföldre mennének. Hasonló adatokról számolt be az ápolási területről is.

Dr. Kovács József, a gyulai térség országgyűlési képviselője dr. Spiák Ibolya igazgató főorvos munkájának méltatása mellett köszönetet mondott a kormánynak azért, hogy a vidéki, ezen belül is a hátrányos helyzetű területek egészségügyi rendszerének fejlesztésébe kezdett.

 

További programok »

FEL