Megteltek az előjegyezhető helyek a Seuso-kiállításon

2018. február 9. 11:44 | behir

A Seuso-kincs, a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása január 31-én nyílt meg Kecskeméten a Cifrapalotában. A hatalmas érdeklődés miatt a regisztrált helyek száma mára betelt. A kiállításra még kaphatóak jegyek, de már csak előre egyeztetett időpont nélkül van lehetőség a tárlat megtekintésére.

Hogy minél többen megnézhessék a kiállítást és a látogatói igényeknek maximálisan eleget tehessen a múzeum, ezért most hétvégén a nyitvatartási időt egy-egy órával meghosszabbítják. Február 9-10-11-én, (péntek, szombat, vasárnap) 8 és 21 óra között várja az érdeklődőket a különleges tárlat.

A késő római császárkor legjelentősebb ezüstleletének népszerűsége szerencsére Kecskeméten is töretlen. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel, bő egy héttel a megnyitó után, elfogytak az előre egyeztethető helyek. (Előzetes jegyvásárlásra és időpont regisztrációra január első napjaitól volt lehetőség.)

Telefonon már nem lehet konkrét időpontra bejelentkezni, azonban szakaszosan engedik a termekbe a látogatókat; így aki személyesen befárad a Cifrapalotába, majd jegyet vált a kiállításra, bejuthat az antik kincsek közé, igaz, némi várakozási időre számítania kell. A palota dolgozói a biztonsági előírások betartása mellett igyekeznek a lehető legkörültekintőbben eljárni annak érdekében, hogy a sorban állás gyors lefolyású, valamint a beengedés akadálymentes legyen.

A látogatók várakozás közben belenézhetnek Dézsy Zoltán, A Seuso-kincsek rejtélye című dokumentumfilmjébe, de érdekes információkat is megtudhatnak a kincsről a szórólapot olvasgatva.

A múzeum kérése, hogy akik karácsony előtt ajándékjegyet vásároltak, és még nem foglaltak időpontot, mindenképp vegyék föl a kapcsolatot a munkatársakkal a cifrapalota.seuso@gmail.com e-mail címen.

További információ: http://muzeum.kecskemet.hu/seuso/ és a kiállítás Facebook oldalán (SeusoKecskemet).

 

 

További programok »

Itthon

Szeptemberben a vendégéjszakák száma meghaladta a 2019-es számokat is

A vártnál is jobb eredményeket hozott a szeptember, ugyanis a vendégéjszakák száma 65 százalékkal meghaladta a tavalyi adatot, ráadásul 4 százalékkal túlszárnyalta a 2019-es, a koronavírus-járvány előtt mért számokat is - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szervezet hivatalos, szombaton közzétett podcastjában.
2021. október 16. 17:37
FEL